Gemeente Echt-Susteren


Commissievergaderingen op 20, 21 en 22 april

Volgende week vergadert de commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen op maandag 20 april, de commissie Maatschappelijke Voorzieningen op dinsdag 21 april en de commissie Bestuurlijke Zaken op woensdag 22 april. Alle vergaderingen beginnen om 19.30 uur en vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt.

Â

Agenda Commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen op 20 april


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3. Vaststellen verslag vergadering commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen d.d. 2 maart 2009


4. Thema: Informatie Gasleiding Schinnen-Odiliapeel

De Gasunie wil een nieuwe gasleiding maken van Schinnen naar Odiliapeel. De commissie wordt geïnformeerd over het traject van de gasleiding door de gemeente Echt-Susteren, de resultaten van de milieueffectrapportage, de vervolgprocedure en planning en hoe wordt omgegaan met de grondeigenaren in het traject van de gasleiding.


5. Thema: Herinrichting De Doort

De wegen in het gebied De Doort worden heringericht. De commissie wordt geïnformeerd over deze herinrichtingplannen voor Ophoven, Lange Akkersweg, Doorderweg en Gebroekerstraat.


6. Raadsvoorstel tot het nemen van een besluit op een bezwaarschrift tegen het raadsbesluit tot onttrekking aan het openbaar verkeer van (gedeeltes van) wegen in het kader van de aanleg van Bedrijventerrein De Berk II

De gemeente is bezig met het ontwikkelen van het nieuwe bedrijventerrein De Berk II (beter bekend als Bovenregionaal Bedrijventerrein St. Joost). De raad heeft op 6 november 2008 besloten de wegen in dit gebied aan het openbaar verkeer te onttrekken om ontwikkeling van het bedrijventerrein mogelijk te maken. Tegen dat raadsbesluit is bezwaar ingediend. Het college stelt de raad nu voor een besluit te nemen over het ingediende bezwaar.


7. Mededelingen portefeuillehouder(s)


8. Rondvraag


9. Sluiting

Â

Agenda Commissie Maatschappelijke Voorzieningen op 21 april


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3. Vaststellen verslag vergadering commissie Maatschappelijke Voorzieningen d.d. 3 maart 2009


4. Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Echt-Susteren 2009.

Ieder kind heeft recht op passend onderwijs. In sommige gevallen kunnen kinderen niet zelfstandig naar school, of kunnen ze niet door hun ouders worden gehaald en gebracht. Als aan bepaalde criteria is voldaan, kunnen ouders een beroep doen op de verordening leerlingenvervoer voor een vergoeding van kosten voor het vervoer van hun kinderen. Het college heeft op basis van nieuwe ontwikkelingen en praktijkervaringen een nieuwe verordening leerlingenvervoer voorbereid en stelt de raad nu voor deze nieuwe verordening vast te stellen.


5. Thema: Stand van zaken privatisering onderhoud buitensportvoorzieningen

De raad heeft op 27 maart 2008 besloten het onderhoud van de buitensportvoorzieningen gefaseerd te privatiseren. Dit houdt in dat in 2009 en 2010 een aantal buitensportverenigingen zelf verantwoordelijk wordt voor het onderhoud van hun accommodatie. Zij krijgen daarvoor van de gemeente per jaar een vooraf afgesproken bedrag. Het college is verantwoordelijk voor de uitvoering van het raadsbesluit en is met de verenigingen gaan overleggen. De commissie wordt nu geïnformeerd over de stand van zaken van de privatisering van het onderhoud van de buitensportvoorzieningen.


6. Mededelingen portefeuillehouder(s)


7. Rondvraag


8. Sluiting

Â

Agenda commissie Bestuurlijke Zaken op 22 april


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3. Vaststellen verslag vergadering commissie Bestuurlijke Zaken d.d. 7 januari 2009


4. Vaststellen verslag vergadering commissie Bestuurlijke Zaken d.d. 12 januari 2009


5. Raadsvoorstel betreffende gemeenschappelijke regeling subsidiëring AntiDiscriminatie Voorziening Limburg (ADV-Limburg)

De gemeenteraad heeft op 18 december 2008 besloten mee te doen in de antidiscriminatievoorziening van de provincie (een meldpunt voor onder andere het melden van en behandelen van klachten over discriminatie) en de benodigde gelden hiervoor ter beschikking te stellen. De afspraken tussen de deelnemende gemeenten over de financiën, werkzaamheden en bevoegdheden moeten goed worden vastgelegd en dat kan het beste in een gemeenschappelijke regeling. Het college vraagt de raad nu om toestemming deze gemeenschappelijke regeling aan te gaan.


6. Raadsvoorstel betreffende brandweerzorg, fysieke veiligheid en vervolgbestuursopdracht

Op 18 december 2008 heeft de raad het college een bestuursopdracht over brandweerzorg gegeven. In deze bestuuropdracht heeft de raad aangegeven hoe en binnen welke grenzen het college moet werken aan het verbeteren van de brandweerzorg. Onder andere de samenwerking met de buurgemeenten, de locatiekeuze voor de nieuwe brandweerkazerne en het oefenterrein voor de brandweer zijn door het college verder uitgewerkt. Het college heeft daarom een vervolgbestuursopdracht voorbereid en stelt de raad nu voor deze vast te stellen.


7. Mededelingen portefeuillehouder(s)


8. Rondvraag


9. Sluiting

Â

Verplaatsing commissie Middelen

De commissie Middelen vergadert volgende week op 21 april (i.p.v. 27 april). Deze vergadering begint aansluitend aan de reguliere vergadering van de commissie Maatschappelijke Voorzieningen (omstreeks 20:30 uur) en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis aan Nieuwe Markt 55 te Echt.

De commissievergadering is verplaatst in verband met de extra ingelaste raadsvergadering op 23 april over de verkoop van de Essent-aandelen. Het raadsvoorstel over de verkoop van de Essent-aandelen zal namelijk eerst in de commissie Middelen worden besproken, voordat de raad het op 23 april bespreekt.

Â

Agenda


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3. Vaststellen verslag vergadering commissie Middelen d.d. 9 maart 2009


4. Raadsvoorstel betreffende mogelijkheid tot het kenbaar maken van wensen en bedenkingen op het voorgenomen besluit van het college over verkoop van de aandelen Essent

Het Duitse energiebedrijf RWE wil Essent graag overnemen. RWE kan dat doen door Essent-aandelen te kopen. De gemeente Echt-Susteren is aandeelhouder van Essent. Het college wil deze Essent-aandelen aan RWE verkopen. Maar het college mag daarover pas een besluit nemen nadat het de raad heeft gevraagd wat de raad hiervan vindt. Het college vraagt de raad nu eventuele wensen en bedenkingen over de verkoop van de Essent-aandelen kenbaar te maken.


5. Mededelingen portefeuillehouder


6. Rondvraag


7. Sluiting

Â

De commissievergaderingen zijn openbaar. Iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen die aan bod komen, is dus van harte welkom om deze vergaderingen bij te wonen. Omdat er voor de commissies raadsvoorstellen zijn geagendeerd, kunt u ten aanzien van deze raadsvoorstellen gebruik maken van het spreekrecht. Degene die van dit spreekrecht gebruik wil maken, dient dit tenminste 48 uur voor de aanvang van de vergadering te melden aan de griffie.

Â

Alle stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis tijdens openingstijden. Voor informatie over de agendastukken en het tijdig doorgeven dat u gebruik wil maken van het spreekrecht, kunt u contact opnemen met de griffie, Martijntje Hermans of Belinda Bakkes, telefoon: 0475 - 478 478.

De agendaâs en alle digitaal beschikbare bijlagen kunt u ook via de website van de gemeente bekijken: www.echt-susteren.nl.

Â