Gemeente Vlaardingen


Verkeersexamens voor 769 kandidaten

17 april 2009

Kijk je goed voordat je de bocht om gaat of oversteekt? Houd je je aan de verkeersregels? Maandag 20 april en dinsdag 21 april is het weer zo ver. Alle kinderen van groep 8 van de basisscholen in Vlaardingen doen die dagen het praktisch verkeersexamen.

De 30 deelnemende scholen brengen 769 kinderen op de fiets voor het examen. Het verkeersexamen wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de gemeente. Op vooraf gecontroleerde fietsen leggen de scholieren een route af. Medewerkers van Veilig Verkeer Nederland staan op een zestal controleposten langs de route en beoordelen de scholieren op hun gedrag in het verkeer. De gemeente zet de route uit met gele borden en zwarte pijlen.

Het Vlaardings college vindt de verkeersveiligheid in de stad belangrijk. Kinderen zijn een extra kwetsbare groep in het verkeer. De VVN signaleert dat kinderen door die onveiligheid steeds later zelfstandig als fietser aan het verkeer deel. De meeste kinderen zijn dan 12 tot 14 jaar. Het grootste aantal verkeersongevallen onder kinderen overkomt dan ook fietsers uit deze leeftijdsgroep. Daarom kiest de gemeente er voor om de verkeersexamens met Veilig Verkeer Nederland te organiseren.