Gemeente Reimerswaal


30 km-inrichting Yerseke

Geplaatst op: 20-04-2009
door: ()

Ter voorbereiding van de inrichting van Yerseke als 30 km-gebied zijn in de loop van 2008 knelpunten geïnventariseerd. Via Reimerswaal Informatie zijn de inwoners van Yerseke uitgenodigd om te reageren. Hierop zijn diverse reacties ontvangen.

Bij de opstelling van de plannen is hier dankbaar gebruik van gemaakt. Tevens was een aantal knelpunten bij de gemeente al bekend. Met deze ingrediënten is een extern bureau aan de slag gegaan en is een plan opgesteld waarmee een verbetering van de verkeersveiligheid in Yerseke wordt beoogd. Opgemerkt moet worden dat niet aan elke individuele wens kon worden voldaan.

Gekozen is voor aanwijzing van de volledige bebouwde kom tot 30 km-gebied. Dit met uitzondering van de route voor het vrachtverkeer Molendijkseweg - Korringaweg - Havendijk - Varkensdijk - Groeninx van Zoelenstraat - Burenpolderweg (gedeeltelijk). Het is de bedoeling om de maximum snelheid op deze wegen te handhaven op 50 km per uur. Dit geldt eveneens voor de Schuitweg.
In afwijking van het algemeen beleid wenst de gemeente de voorrangssituatie op de route Marijkelaan - Molenlaan - Damstraat - Dam te handhaven. Dit omdat hier sprake is van een belangrijke bus- en fietsroute. Dit laatste is ook het geval voor het gedeelte van de Breeweg tussen de beide rotondes.
Om u te informeren over de plannen wordt op 27 april 2009 een inloopavond georganiseerd in de Zaete te Yerseke. U bent daar vanaf 19.30 uur welkom. Op deze avond zullen mensen van het bureau dat de plannen heeft voorbereid alsmede medewerkers van de gemeente aanwezig zijn om u te informeren en op uw vragen antwoord te geven. U kunt terecht tot uiterlijk 21.30 uur.