Gemeente Heemskerk


maandag, 20 april 2009

Werkgroep onderzoekt fietsverbinding Zuidbroek-Sandenburg

Bewoners onderzoeken samen met de gemeente de mogelijkheid een fietsverbinding te realiseren tussen de buurten Zuidbroek en Sandenburg, als onderdeel van het fijnmazige fietsnetwerk in Heemskerk. De werkgroep die zich hiermee bezighoudt, besteedt daarbij aandacht aan de aspecten bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid.

De gemeente Heemskerk streeft ernaar een fijnmazig fietsnetwerk in Heemskerk te realiseren, als onderdeel van het fietsbeleidsplan dat de gemeenteraad in 2004 heeft vastgesteld. Doel van het plan is onder andere fietsgebruik te stimuleren, als milieuvriendelijk en gezond alternatief voor het gebruik van de auto. Een fietsverbinding over het water van de Drakenburg naar de Luxemburglaan is een onderdeel van het plan, dat nog niet is gerealiseerd. Enige maanden geleden zijn tijdens een inloopavond twee varianten voor de fietsverbinding gepresenteerd. Veel bewoners bleken bezwaren te hebben tegen de voorgestelde plannen. Dat heeft de gemeente doen besluiten samen met enkele bewoners in klein comité te onderzoeken welke fietsverbinding het best tegemoet komt aan zowel de doelen van het fietsbeleidsplan als de bezwaren van omwonenden. Zaken als bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid voor gebruikers van de fietsverbinding én bewoners in de nabije omgeving ervan, komen daarbij nadrukkelijk aan de orde.
De werkgroep die zich bezighoudt met de fietsverbinding bestaat uit vier bewoners (twee uit Zuidbroek en twee uit Sandenburg), de buurtcoördinatoren van Zuidbroek Oosterwijk en van Acker tot Burcht en een opbouwwerker van Welschap Welzijn. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Heemskerk: zuidbroekoosterwijk.heemskerk.nl of vanackertotburcht.heemskerk.nl.

---