IFAW


IFAW schiet te hulp na aardbeving Italië

20 april 2009

De aardbeving die het midden van Italië op 6 april trof heeft 294 mensen het leven gekost. Ongeveer 40.000 mensen zijn dakloos geworden en wonen in tenten in de regio Abruzzo. Honderden dieren zijn omgekomen toen gebouwen, huizen en schuren zijn ingestort. Veel overlevenden, zowel mens en dier, zijn nog steeds in shock van de verwoestingen en proberen hun leven op te pakken. Meer dan 2.000 honden en katten zijn dakloos door de aardbeving - de ergste die het land trof in dertig jaar. Reddingsteams van IFAW (International Fund for Animal Welfare) werken samen met het Instituto Zooprofilattico Sperimentale dell'Abruzzo e del Molise"G. Caporale "(IZS) en verstrekken veterinaire zorg, voeding en medische voorraden voor huisdieren en landbouwdieren.

"Het is een grote uitdaging om voedsel te krijgen bij de vele dieren in de Abruzzo regio", zei IFAW dierenarts Anand Ramanathan. "Een ander dringend probleem is het vinden van het vee in de bergen, in het bijzonder rundvee, die dagelijks gemolken moet worden. Als we deze dieren niet op tijd bereiken, kunnen ze mastitis of andere gevaarlijke infecties oplopen".

Onmiddellijk na de aardbeving, werd een 24-uurs hulplijn voor dieren opgezet en IZS begon met het behandelen van gewonde dieren. Het meldpunt heeft meer dan 240 oproepen binnengekregen om eigenaren met hun verloren huisdieren te herenigen, om veterinaire noodhulp te bieden of om dode kadavers te verwijderen. Het meldpunt is een vitale schakel om huisdieren en eigenaren te herenigen, dieren te herplaatsen bij nieuwe gezinnen en het distribueren van voedsel voor huisdieren en vee in de betrokken regio.

Voor media gerelateerde vragen:
Petra Verkerk
Tel: + 31 70 335 50 11
Mobile: + 31 6 14 15 47 58
Email: pverkerk@ifaw.org