Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 20 april 2009






Persbericht


Gemeente De Wolden geeft trouwlocaties vrij


Naast de officiële trouwlocaties, het gemeentehuis, De Karstenhoeve, Huis te Echten,  Pasmans Huus, De Havezate en De Wemme, mogen bruidsparen elkaar nu ook op andere locaties in de gemeente De Wolden het 'ja' woord geven. Het bruidspaar kan er bijvoorbeeld voor kiezen om te trouwen in een partytent in de achtertuin, een kerk of een horecagelegenheid. De keuze is aan het paar.


Aan het trouwen op een andere locatie zijn wettelijke voorwaarden verbonden. Zo moet de huwelijksvoltrekking in de openbaarheid gebeuren en moet er een overkapping aanwezig zijn. Ook eventuele vergunningen, die bij een bepaalde locatie nodig zijn, moeten geregeld worden.


In augustus vorig jaar heeft de gemeenteraad een motie aangenomen waarin het college werd verzocht er voor te zorgen dat er in 2009 meer keuze in trouwlocaties komt. Hieraan komt het college tegemoet. Bruidsparen kunnen er nu voor kiezen om hun huwelijksdag op één locatie te vieren.




///////////////////////////////////


Noot van de redactie:   Voor meer informatie kunt u terecht bij cluster communicatie gemeente De Wolden, tel. (0528) 378239/378241.




---- --