Gemeente Zandvoort


Commissie Planning en Control bespreekt evenementensubsidies

Evenementen zijn erg belangrijk voor de beleving van de badplaats. Ze zorgen ervoor dat mensen Zin in Zandvoort krijgen en houden. Verschillende evenementen krijgen daarom een subsidie van de gemeente. Welke het zijn en om welk bedrag het gaat, is onlangs door het college besloten. Commissie Planning en Control bespreekt woensdag 8 april het collegebesluit. De commissieleden worden in de gelegenheid gesteld om met het college van gedachten te wisselen. Hieronder volgt de lijst met evenementen, waarbij ook het subsidiebedrag van de gemeente staat vermeld. Bij enkele staat een korte notitie.

Overzicht

Opening strandseizoen 28 maart
Voorgesteld wordt weer een subsidiebedrag van 1.500 euro te reserveren.

Week van de Zee 16 - 23 mei
Voorgesteld wordt een bedrag van 2.000 euro te reserveren.

Circus Rigolo 16 - 23 mei
Voorgesteld wordt om een bedrag te reserveren van 7.500 euro.

Kika Artiestengala 22 en 23 mei
Voorgesteld wordt een bedrag van ¤ 2.000 te reserveren.

Wielerronde
Hoewel de wielerronde in 2008 zeer geslaagd is verlopen, heeft de organisatie te kennen gegeven dat dit de laatste editie was. De beroepswielrenners, waar het grote publiek voor komt, zijn te duur. Daarnaast gaat een groot deel van het sponsorgeld naar dranghekken. In 2008 heeft de organisatie zich tot doel gesteld om 30.000 bezoekers te halen. Dat werd bij lange na niet gehaald. Vandaar deze beslissing. Eventueel wordt nog wel de solexrace georganiseerd, maar dat is niet zeker of dat doorgaat.

Festiviteiten rond A1 GP
Park Zandvoort zal waarschijnlijk pas in april 2010 de Grand Prix ontvangen. Daarmee vervallen de festiviteiten in het dorp, die daar jaarlijks aan verbonden zijn. De subsidie aan de Stichting Eén Zandvoort bedroeg in 2008 15.000 euro.

Reeks uitzendingen RTV Noord-Holland over Zandvoort Nu er in 2009 geen middelen gereserveerd worden voor de A1 GP festiviteiten, kan een deel van het budget gebruikt worden voor de Zandvoort TV serie. Net als bij de A1 GP festiviteiten is het doel hetzelfde: de synergie tussen circuit en de rest van toeristisch Zandvoort versterken. De totale kosten bedragen circa 40.000 euro. Met diverse sponsoren wordt nog gesproken, voorgesteld wordt om 10.000 euro te reserveren.

Korendag
Omdat de Korendag vooral een cultureel evenement is, zal de subsidie in 2009 vanuit het Cultuurfonds gesubsidieerd dienen te worden worden, zo luidt het voorstel

WNF Duik
Ook voor 2009 stellen wij voor een bedrag van 1.500 euro te reserveren.

Voorjaars- en Najaarsmarkt
Het bedrag van 1.591 euro was voor het wegslepen van auto's tijdens beide markten.

Meer weten?
Raadscommissies>Vergaderingen> Commissie Planning en Control 8 april 2009. Nota bene: scroll helemaal naar beneden. Daar staan alle stukken.