Politie Limburg-Noord

Wijkagent Roel Coppus nu ook 'online' in Venray


Datum: 20-04-2009
Tijd bericht: 08:56
Plaats: Venray
Ook de bewoners van de wijken Landweert en Smakterheide hebben vanaf 21 april, naast het contact via het spreekuur in de wijk, een unieke gelegenheid om met hun wijkagent te communiceren via de pc, want de wijkagent gaat online! De politie Limburg-Noord startte deze proef samen met de politie Utrecht als eerste in het land.

Op 21 oktober 2008 gingen de Roermondse wijkagenten Jos Amory en Mark Adriaans voor een proefperiode van een jaar online om er zo achter te komen wat er speelt in de wijken. Grote voordeel voor buurtbewoners is dat ze op een eenvoudige manier contact met hun wijkagent kunnen opnemen. In Roermond hebben de wijkagenten al een aantal maal opsporingsberichten op de site geplaatst en met succes. In twee zaken kon de politie aan de hand van de tips die ze ontvingen via de site de zaak oplossen. Roel Coppus wil zeker ook op deze manier de bewoners van zijn wijk betrekken bij misdrijven die in Venray plaats vinden. "Op deze manier kunnen we samen de wijken leefbaarder en veiliger maken", reageert hij.

Hoe kom ik in contact met mijn wijkagent?
Ga naar de site www.buurtlink.nl en vul uw postcode in. U ziet vervolgens de foto en informatie van uw wijkagent. Naast de informatie op de site kunt u zich abonneren op een buurtbrief. Dit kan via de site waarna u automatisch een mail krijgt als uw wijkagent bijvoorbeeld een nieuw bericht heeft geplaatst.

Op woensdag 22 en op donderdag 23 april zullen alle inwoners van de wijken Landweert en Smakterheide in Venray via een persoonlijke brief van hun wijkagent op de hoogte gebracht worden van deze pilot. Mensen die buiten de wijken Landweert en Smakterheide wonen en toch graag de weblog willen zien van de wijkagent Roel Coppus kunnen de postcode 8503 BV intoetsen op de site van buurtlink.

In Roermond zijn de bewoners van de wijken 't Veld, 't Vrije Veld, de Weerd, Hatenboer, Hammerveld, Roerzicht, Voorstad en St Jacob aangesloten bij dit project. Mogelijk krijgen meerdere wijkagenten van de politie Limburg Noord in de toekomst een weblog op www.buurtlink.nl

Wat is buurtlink
Buurtlink.nl is de grootste landelijke buurt website waar buurtbewoners kennis kunnen maken met hun buurt, het laatste nieuws vinden en hun meningen kunnen delen met de buren. Deze site, waar een stichting achter zit, heeft landelijk inmiddels 5.000.000 bezoekers per maand.

Het doel van stichting Buurtlink is de bewoners de gelegenheid geven elkaar beter te leren kennen en elkaar op de hoogte te stellen wat er gebeurt in de wijk. Tevens hoopt de stichting dat bewoners zich meer betrokken gaan voelen bij wat er speelt in de wijk en dat de leefbaarheid in de buurt zal toenemen.

De rubriek van de wijkagent op Buurtlink.nl is een proef voor een jaar. Naar verwachting zal in het district Venray in het eerste deel van 2009 een derde wijkagent hierbij aansluiten. Afhankelijk van de ervaringen zal gekeken worden of het wordt voorgezet of uitgebreid wordt voor andere wijken.