Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 21-04-2009

Bewijs via You Tube

VEENENDAAL- Op 31 maart werd een jongen geschopt en geslagen. Deze vechtpartij werd opgenomen en op internet gezet. De politie kon later twee verdachten aanhouden.

Op dinsdag 31 maart was de 8-jarig jongen uit Veenendaal aan het spelen op de Oranjestraat. Hij kreeg hier vervolgens ruzie met een eveneens 8-jarige jongen uit Veenendaal. De laatste jongen, de geweldpleger, begon vervolgens de andere jongen te schoppen en te slaan. Een 17-jarige jongen uit Veenendaal filmde deze vechtpartij met zijn telefoon. Deze oudere jongen moedigde de geweldpleger zelfs aan door te gaan met vechten.Uiteindelijk stopte de geweldpleger en de 8-jarige jongen liep enkele blauwe plekken en een pijnlijke rug op. Kort na deze mishandeling werd dit filmpje op You Tube gezet door de 17-jarige jongen onder de tekst kleintjes vechten oid.

Na onderzoek kon de politie vorige week de geweldpleger aanhouden. Ook de 17-jarige welke de aanmoedigingen had gedaan werd aangehouden. Het filmpje werd door de politie veiliggesteld en werd verwijderd van internet.

Te veel alcohol

WIJK BIJ DUURSTEDE/DOORN De politie heeft maandagnacht om 00.05 uur een 39-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol

zijn auto bestuurde.

Agenten deden een routinecontrole op de Markt in Wijk bij Duurstede waarbij het vermoeden ontstond dat de man teveel aan Bacchus geofferd had. Dit bleek inderdaad het geval te zijn want hij blies 610 ug/l op de ademtestapparatuur. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Eerder op de avond, rond 21.30 uur, controleerden agenten op de Dorpsstraat in Doorn een beginnende bestuurder van 23 jaar die eveneens onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

De verdachte, inwoner van Wijk bij Duurstede, blies 465 ug/l en kon ook zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg een proces-verbaal.

Fietsendief aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft maandagavond om 20.25 uur een 15-jarige jongen uit Veenendaal aangehouden die kort daarvoor betrokken was bij de diefstal van een fiets.

Rond 20.10 uur kreeg de politie de melding dat de eigenaresse van een fiets achter een verdachte aanzat die haar fiets had gestolen op de Petenbos. Bij de melding werd een goed signalement van de verdachte verstrekt. Agenten zagen op de Kernreactorstraat een jongen rijden die voldeed aan het signalement en besloten hem te controleren. Hij bekende te weten dat de fiets gestolen was maar ontkende dat hij hem zelf gestolen had. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal voor heling.

De fiets werd teruggeven aan de eigenaresse, een 36-jarige vrouw uit Veenendaal.