FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Werknemers Super de Boer eisen verbetering van werk en inkomen

Woensdag 29 april om 14.00 uur overhandigt een werknemersdelegatie van diverse distributiecentra van Super de Boer een petitie aan Jan Brouwer, CEO bij Super de Boer. Aanleiding is dat Super de Boer begin april het contract met de Stichting Pensioenfonds SDB heeft opgezegd. De werknemers vinden dat hun werkgever zijn verplichtingen moet nakomen en zich niet moet opstellen als een `Dagobert Duck'.

Lex Makkinje, bestuurder FNV Bondgenoten: "De maat is nu vol voor de werknemers; de cao-onderhandelingen over een nieuwe cao lopen al meer dan een jaar. En vervolgens is hun werkgever niet bereid geld bij te storten in het pensioenfonds. Dus zowel in het heden als de toekomst laat Super de Boer zijn werknemers in de kou staan."

Niet alleen de moeizame cao-onderhandelingen zijn de werknemers een doorn in het oog. Al langer is er volgens hen sprake van een verslechtering van de arbeidsomstandigheden. Hulpkrachten in de logistiek zijn circa vijftien procent in inkomen achteruit gegaan, er is geen beleid voor het inhuren van uitzendkrachten en ook de stijl van leidinggeven behoeft verbetering.

De werkgever krijgt drie weken de tijd om de eisen in de petitie in te willigen. Doet hij dit niet dan gaan werknemers zich beraden op vervolgstappen.