Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Voorlezen voor het stappen gaan!

De tweede avond van Voorlezen voor het stappen gaan! in de Arminius was wederom een groot succes. Deze keer was het de beurt aan Frans Weisglas om de Rotterdamse jongeren op donderdagavond voor te lezen uit een voor hem inspirerend boek.

Rotterdamse jongeren lieten zich in het kader van het Jongerenjaar inspireren door de boekenkeuze van Frans Weisglas (Foto: Chantal van der Putten)

Frans Weisglas zat 24 jaar lang namens de VVD in de Tweede Kamer, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter. Hij las voor uit het in 2008 verschenen boek Kroonprinsenleed, waarin Ed van Thijn vertelt over opvolgingskwesties in de politiek van binnen- en buitenland. Van Thijn gaat vooral diep in op zijn eigen belevenissen uit zijn PvdA verleden. Veel van de passages zijn voor Weisglas heel herkenbaar en veel gebeurtenissen uit het boek heeft hij zelfs van zeer dichtbij meegemaakt. De jongeren mochten vervolgens al hun brandende vragen aan de heer Weisglas voorleggen en hier ging hij vervolgens uitgebreid op in. Tijdens de afsluitende borrel was goed te merken dat de aanwezigen erg enthousiast waren over de avond.

Voorlezen voor het stappen gaan! is een initiatief van studenten van de Remonstrantse Gemeente. Dit project wordt, in het kader van het Rotterdams Jongerenjaar 2009, medegefinancierd door de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Klik hier voor meer informatie over alle Jongerenjaar activiteiten.

Volgende voorleesavonden

De laatste voorleesavond van deze voorjaarscyclus is op donderdag 28 mei en op deze avond is Roland Wondolleck, directeur van Rotterdam Airport, uitgenodigd. In het najaar is er weer een cyclus van drie avonden, waarvan de voorlezers binnenkort bekend worden gemaakt. Verder zal tijdens de Nacht der Kerken op zaterdag 20 juni ook burgemeester Ahmed Aboutaleb in de Arminius voorlezen en vertellen over een boek dat hém heeft geïnspireerd. Kijk voor meer informatie op www.voorlezen.hyves.nl.