Gemeente Coevorden

Staatssecretaris Jetta Klijnsma op werkbezoek bij Katshaar Zuivel

Om zich op de hoogte te stellen van werkgelegenheidsprojecten bezocht staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vorige week de Zuivelboerderij Katshaar. Mensen uit diverse projecten hebben daar een baan gevonden.

Het gaat dan om mensen die uit de bijstand of de sociale werkvoorziening komen. Ook werken er voormalige werknemers van Diolen, de polyestergarenfabrikant uit Emmen die failliet is gegaan. De staatssecretaris sprak zowel met de directie als met de werknemers. Beide partijen gaven aan zeer tevreden te zijn over de samenwerking.

Werk, inkomen en zorg
In de tuin bij Katshaar Zuivel werd de staatssecretaris door wethouder Truus Pot van Sociale Zaken bijgepraat over diverse projecten van de gemeente Coevorden. Zo kwamen de intensivering van de schuldhulpverlening, het armoedebeleid en de stand van zaken rond het convenant `Kinderen doen mee' aan de orde. Ook kreeg ze de gids Werk, inkomen en zorg aangeboden. De staatssecreatis was onder de indruk van de manier waarop de gemeente Coevorden de informatie met betrekking tot werk, inkomen en zorg onder haar inwoners verspreid.