Politie Haaglanden

Persberichten 29 april

Haaglanden, 29-04-2009

Jeugdige inbrekers aangehouden
Den Haag De politie hield woensdagmorgen 29 april rond 02.10 uur twee jongens aan voor een inbraak in een woning in de Delagoastraat. Een getuige hoorde geluiden uit een woning waarvan de bewoners op vakantie waren. Toen de politie arriveerde zag zij dat het portiek van de woning was verbroken. Twee 15-jarige jongens uit Rotterdam en Den Haag liepen nog bij de voordeur van de woning. Zij werden aangehouden. Naast een grote hoeveelheid geld, enkele sieraden en steekwapens hadden de jongens ook het rijbewijs van de bewoonster bij zich. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Laat geen dure spullen in de auto liggen
Den Haag In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 april hebben inbrekers op de Meppelrade, Meppelweg en de Hazenrade vier autos opgebroken en kostbare apparatuur gestolen. Bij twee autos op de Meppelrade werd het kleine zijruitje ingeslagen en ondermeer een autoradio en verrekijkers ontvreemd. Bij de auto op de Meppelweg zijn de kentekenplaten gestolen en op de Hazenrade werd een buitenspiegel buitgemaakt. De politie adviseert dringend geen kostbare spullen in de auto achter te laten. Neem radio, frontjes, cameras, navigatieapparatuur en dergelijke altijd mee. Gestolen kentekenplaten worden vaak in combinatie met gestolen auto's ingezet bij criminele activiteiten. Autobezitters kunnen dieven afschrikken door platen te bevestigen met popnagels. Dit zijn schroeven die maar één kant op draaien.

Welke fiets is gestolen?
Den Haag/Loosduinen Geen merk, type of framenummer bekend. Dit maakt het voor de politie lastig een fiets op te sporen als deze wordt gestolen. Dit ondervond een 35-jarige vrouw uit Rijswijk toen zij dinsdag 28 april aangifte van diefstal van haar fiets deed bij het politiebureau Loosduinen. De politie registreert gestolen fietsen en houdt regelmatig acties, maar heeft wel voldoende informatie nodig om een fiets bij de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen. De politie adviseert fietseigenaren om alle kenmerken van hun fiets op te schrijven of de fietsregistratiekaart op www.politie.nl/haaglanden te downloaden. Ook een gedetailleerde foto van de fiets kan de opsporing vergemakkelijken.

Hennepkwekerijen opgerold
Den Haag - Met de inbeslagname van 979 hennepplanten heeft de politie dinsdag 28 april omstreeks 11.15 uur een hennepkwekerij op de Gouvinklaan stilgelegd. Ongeruste omwonenden belden de politie met de mededeling dat zij een sterke henneplucht roken. Omdat op aanbellen niet werd gereageerd, braken de agenten de deur open. Op de zolder troffen zij de hennepkwekerij aan. Alle planten zijn in beslag genomen en afgevoerd voor vernietiging. Ook in een woning aan de Van St. Aldegondeplein trof de politie een hennepkwekerij aan. Hier nam de politie circa 600 planten in beslag. De benodigde stroom voor deze kwekerij werd illegaal afgetapt van het hoofdnet. De politie nam de planten en de volledige inrichting in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bewoners van beide woningen. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Bromfietser komt ten val
Den Haag Een 44-jarige bromfietsbestuurster uit Delft kwam dinsdag 28 april rond 12.30 uur ten val op de Rijswijkseweg. Een 24-jarige automobilist uit Rijswijk reed op de Rijswijkseweg en wilde rechtsaf de Draaistraat inrijden. Bij het afslaan zag hij de vrouw op de bromfiets te laat. De vrouw moest zo hard remmen dat ze ten val kwam. Ze werd met pijn in haar voet naar het ziekenhuis vervoerd.

Verdachte poging inbraak aangehouden
Den Haag Een surveillerende agent zag dinsdag 28 april rond 20.15 uur een man die zich verdacht ophield bij het straatvuil. Vervolgens zag de agent dat de man bij een centrale toegangsdeur van woningen aan de Stuwstraat stond te rommelen en dat hij vervolgens naar binnen ging. Toen hij weer naar buiten kwam, sprak de agent de verdachte aan. Op de grond vond de agent een stuk plastic, waarmee de verdachte de deur had geopend. De man, een 53-jarige Hagenaar, is aangehouden voor een poging tot inbraak. De man zit vast voor nader verhoor. De politie adviseert niet alleen de deur dicht te trekken, maar ook de sleutel minimaal een keer om te draaien. Dat voorkomt flipperen: het openen van de deur met een stukje plastic.

Beenletsel na aanrijding
Voorburg Een 24-jarige Voorburgse bestuurder van een scooter raakte dinsdag 28 april omstreeks 07.45 uur gewond bij een aanrijding op de Hendrik van Boeijenlaan. Een 53-jarige Voorburgse automobiliste verleende de bestuurder van de scooter geen voorrang, toen zij een uitrit verliet. De 24-jarige reed tegen de linkervoorzijde van de auto en kwam ten val. Hij werd met beenletsel vervoerd naar een ziekenhuis. De politie heeft proces-verbaal tegen de automobiliste opgemaakt.

Schoenen gestolen
Leidschendam Een 53-jarige Delftse nam op dinsdag 28 april omstreeks 11.45 uur een paar schoenen weg en verliet daarmee een warenhuis in het winkelcentrum Leidsenhage zonder deze op de gebruikelijke wijze bij de kassa af te rekenen. De vrouw werd op heterdaad betrapt door de bedrijfsbeveiliging. Zij bekende onmiddellijk de diefstal gepleegd te hebben en liet de schoenen in de winkel achter. De vrouw werd ingesloten in het politiebureau, alwaar proces-verbaal tegen haar is opgemaakt. Zij werd later die middag in vrijheid gesteld.

Dodelijk ongeval in Rijswijk
Rijswijk - Een 85-jarige automobilist verongelukte dinsdag 28 april om 13.00 uur bij een ongeval op Rijksweg A4. De bejaarde bestuurder reed vermoedelijk via de verkeerde weghelft vanaf het Westland, Rijksweg A4 op in de richting van het Prins Clausplein. Het tegemoet komende verkeer kon de man een aantal keren ontwijken. Nabij de afslag Plaspoelpolder ging het volledig mis. De man botste frontaal op een tegemoet komende personenauto. Bij het ongeval raakten vervolgens vier andere autos bij het ernstige ongeluk betrokken. Vier personen moesten met verschillende verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. Naar omstandigheden is hun toestand redelijk. Door de enorme ravage sloot de politie de rechterweghelft van Rijksweg A4 voor al het verkeer af. Hierdoor ontstonden direct enorme files om het omliggende wegennet. De verkeersstagnatie had ook gevolgen voor het reguliere verkeer in Rijswijk. Het verkeer stond op tal van wegen muurvast. Omstreeks 17.00 uur was de ravage opgeruimd en kwam het verkeer langzaam weer op gang. De politie stelt een onderzoek in naar het noodlottige ongeval.

Vrouw gewond bij aanrijding
Maasdijk Bij een aanrijding dinsdag 28 april om 11.30 uur op de Maasdijk raakte een 41-jarige vrouw uit Maassluis gewond. De andere automobilist die betrokken was bij de aanrijding, een 57-jarige vrouw uit Merksem (België), bleef ongedeerd. Het slachtoffer werd door de ambulance vervoerd naar een ziekenhuis. De Maasdijk is enige tijd afgesloten geweest. De politie onderzoekt de zaak.

Scooterrijder gewond
Honselersdijk Een 34-jarige motorrijder uit Den Haag kwam dinsdag 28 april om 11.50 uur in botsing met een 25-jarige automobilist uit Honselersdijk. Beiden reden op de Jupiter en raakten elkaar in een bocht. De Hagenaar raakte gewond aan zijn knie waarvoor hij in het ziekenhuis behandeld werd.

Duur ondergoed
Delft Twee Delftenaren kregen dinsdag 28 april om 12.30 uur een proces-verbaal voor winkeldiefstal. Beveiligingspersoneel betrapte het duo op het moment dat zij met het nodige ondergoed een winkel aan de Gasthuislaan wilden verlaten. Beiden kregen aan het politiebureau een bekeuring van 180 euro.

Jongeren betrapt bij diefstal uit tuin
Pijnacker-Nootdorp De politie betrapte woensdagochtend 29 april om 02.30 uur op de Katwijkerlaan twee Hagenaars die met een stalen windkip over straat liepen. Toen de agenten de jongeren aanspraken bleek dat zij de windhaan en andere goederen uit een voortuintje hadden meegenomen. De politie maakte tegen het duo een proces-verbaal op.

Lesmotor botst achterop personenauto
Zoetermeer Een 39-jarige leerling die motorrijles kreeg botste dinsdag 28 april om 12.00 uur op de Meerzichtlaan achterop een auto bestuurd door een 34-jarige Zoetermeerder. De onfortuinlijke motorrijdster zag te laat dat haar voorganger afremde en kon de man niet meer ontwijken. De GGD vervoerde de vrouw met schouderletsel naar het ziekenhuis.

Verzet bij aanhouding
Zoetermeer Twee Zoetermeerders kregen dinsdag 28 april om 20.30 uur een proces-verbaal voor belediging en verzet. Het duo bemoeide zich met een aanhouding van een 16-jarige Zoetermeerder op de PC Boutenshove. De 16-jarige werd verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij eerder op de avond. Ze bemoeiden zich met de aanhouding en beledigden daarbij het politiepersoneel. Die hielden vervolgens naast de 16-jarige ook de twee Zoetermeerders (17 en 19 jaar) aan.