Gemeente Bernheze


Bestrijding eikenprocessierups in Bernheze

De laatste jaren nam het aantal meldingen van overlast door eikenprocessierupsen toe. De overlast kan bestaan uit huidirritaties, ontstekingen van luchtwegen en/of ogen. Hieronder vindt u informatie over de manier waarop de gemeente Bernheze de rupsen in de komende tijd bestrijdt.

Op locaties langs doorgaande wegen spuit de gemeente begin mei een biologisch bacteriepreparaat op de bomen waarin ze voorkomen. Het middel is alleen schadelijk voor rupsen. Op de locaties binnen de bebouwde kom zuigt de gemeente de rupsen op met behulp van een vacuümton, die voor de helft is gevuld met water. In het water zijn de brandharen van de rupsen ongevaarlijk.

Op www.bernheze.org vindt u een lijst van straten waar gespoten gaat worden. Het opzuigen van de rupsen zal vanaf eind mei/begin juni plaatsvinden.

U kunt rupsen ook op uw eigen terrein laten verwijderen. Als u de rupsen signaleert, kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoon (0412) 45 88 88. Het starttarief is EUR 50,-. Het vervolgtarief is EUR 83,85 per uur. U dient zelf thuis te zijn bij de bestrijding, omdat u de kosten ter plekke contant dient te voldoen. De genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de heer G. de Bekker van de afdeling Civiel- en Cultuurtechniek, telefoon (0412) 45 88 88.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35