Gemeente Bernheze


bloemetjes

Bewoners Huize Padua zetten Bernheze in de bloemetjes

Begonia

Bij GGZ Oost Brabant kunnen mensen met psychische klachten terecht voor vrijetijdsbesteding of voor een leertraject om een betere kans te maken op een werkplek. Voorheen werd de GGZ gefinancierd door de AWBZ. Door de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ligt nu een deel van de kosten bij de gemeente. Dit betekent dat de gemeente met de hulpvraag aan de slag moet, hierbij is de GGZ een belangrijke partner.

Samen brainstormen

Enige tijd geleden heeft de gemeente een bezoek gebracht aan Huize Padua in Boekel, een locatie van GGZ Oost Brabant waar ook Bernhezenaren wonen. Gezamenlijk is gebrainstormd of en hoe cliënten van GGZ een concrete bijdrage kunnen leveren om de gemeente Bernheze een fleuriger aanzien te geven. Dit heeft geresulteerd in een praktisch werkplan: de afdeling groenactiviteiten van Huize Padua kweekt begonia's voor de dorpskernen van Bernheze.

Tweeduizend begonia's

Op 22 april 2009 hebben medewerkers van de IBN-groep de 2000 begoniaatjes gepland. Daarmee hebben de bewoners van Huize Padua samen met de IBN-medewerkers een activiteit met een maatschappelijk doel vervuld: het opfleuren van de openbare ruimte in Bernheze. Ook laat deze activiteit zien dat het de moeite waard is om tijd te investeren in mensen met een beperking. Om zo hun kwaliteiten te benutten én om een fleurig resultaat voor Bernheze neer te zetten.

Win-win

Wethouder Van de Ven en de heer Van den Elzen, hoofd activiteitenbegeleider GGZ Oost Brabant, willen ook het komende jaar samen activiteiten opzetten die bijdragen aan het welzijn van mensen met een beperking en aan de vooruitgang van de gemeente Bernheze, ofwel samen werken aan win-win situaties!

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35