Productschap Diervoeder

Nieuws update van het Productschap Diervoeder, 29 april 2009

Lijst van opgenomen producten in de Databank Risicobeoordeling Voedermiddelen (DRV)

Op de website van het Productschap Diervoeder is een nieuwe versie van de "Lijst van opgenomen producten in de Databank Risicobeoordeling Voedermiddelen (DRV)" gepubliceerd.

Aan de DRV-lijst zijn de volgende voedermiddelen toegevoegd:
- Tarwe en -zemelen, gemout en gefermenteerd

De risicobeoordeling 'Wheat and wheat bran, malted and fermented' waarin dit voedermiddel is opgenomen, is geplaatst achter het Login-gedeelte van de website.
- Tarweglutenvoer, vloeibaar

- Tarwekiemolie, ruw

- Tarwekiemschilfers

- Tarwekoek

- Tarwescreenings

- Tarwesuikerstroop

De risicobeoordeling 'Tarwezetmeelindustrie' waarin deze voedermiddelen zijn opgenomen, is geplaatst achter het Login-gedeelte van de website.

Op de DRV-lijst zijn vanwege de publicatie van de risicobeoordeling 'Tarwezetmeelindustrie' de namen van de volgende voedermiddelen veranderd:
- Tarwezetmeel, droog (A en/of B-kwaliteit)

- Tarwezetmeel, vloeibaar

De veranderingen in de DRV-lijst zijn grijs gemarkeerd.

U vindt de lijst op de volgende pagina:
Lijst van producten in de Databank Risicobeoordelingen Voedermiddelen.

Lijst van producten in de Databank Risicobeoordelingen Voedermiddelen

In de lijst van producten in de Databank Risicobeoordelingen Voedermiddelen (DRV-lijst) wordt een overzicht gegeven van die voedermiddelen, waarvan een generieke risicobeoordeling in de Databank Risicobeoordeling Voedermiddelen (DRV) van het Productschap Diervoeder is opgenomen.

De Databank Risicobeoordelingen Voedermiddelen is opgenomen in het Login-gedeelte en is toegankelijk voor alle GMP+-gecertificeerde bedrijven.

In de DRV-lijst wordt in paragraaf 2 een overzicht gegeven van producten die, op grond van de generieke risicobeoordeling, geaccepteerd zijn om als voedermiddel te worden gebruikt.

Voorbeeld van een generieke risicobeoordeling: Sojaolie-industrie.

Voor alle voedermiddelen, die niet in paragraaf 2 van de DRV-Lijst vermeld staan, zijn geen risicobeoordelingen aangemeld. Deze zijn daarom niet (meer) acceptabel bij de bereiding van of handel in voedermiddelen in het kader van de GMP+-regeling.

Lijst van producten in de Databank Risicobeoordelingen Voedermiddelen (versie: 28-04-2009) (PDF, 259 kB)

De databank Risicobeoordelingen is verplaatst naar het Login-gedeelte en is alleen toegankelijk voor GMP+-gecertificeerde bedrijven.

In Bijlage 2 van het GMP+-certificatieschema 2006 is een protocol opgenomen met de criteria en procedure voor plaatsing van producten in databank.

Een voorstel voor een risicobeoordeling ter opname in de databank kan worden ingediend bij het Productschap Diervoeder, bij voorkeur via email:drv@pdv.nl

Onderstaand vindt u link naar een sjabloon (MS Word) waarmee een nieuwe risicoanalyse kan worden aangemaakt. Sjabloon voor het aanmaken van nieuwe risicoanalyses (MS Word) (196 kB) Voorbeeld risicobeoordeling Sojaolie-industrie (PDF, 149 kB) V & A Databank Risicobeoordelingen Voedermiddelen (versie 4, 18-03-2005) (PDF, 43 kB) Risicobeoordeling Kruiden, gedroogd en gemalen (PDF, 110 kB) Format Product sheet Kruiden (PDF, 47 kB)