Gemeente Gilze en Rijen

Veertien koninklijke onderscheidingen in de gemeente Gilze en Rijen

Tijdens de lintjesregen op woensdag 29 april 2009 reikte burgemeester drs. R.H. Roep van de gemeente Gilze en Rijen liefst twaalf koninklijke onderscheidingen uit. Daarnaast werden nog twee inwoners in Den Haag onderscheiden door de minister van defensie. Voor Gilze en Rijen is dat aantal deze eeuw nog niet zo hoog geweest.

In alle gevallen gaat het om een Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De twee militairen die in Den Haag worden onderscheiden krijgen deze graad met de zwaarden. Vijf te decoreren inwoners komen uit Gilze, acht uit Rijen en één uit Molenschot. Onder de veertien nieuwe decorandussen bevinden zich vijf vrouwen.

Bijzonderheid in deze groep te decoreren personen is, dat twee broers tegelijkertijd een onderscheiding krijgen. Het gaat om de heren P.J.M. Boemaars en J.A.J. Boemaars uit Rijen. De andere zes Rijenaren zijn de dames L.A.J. Honcoop-Lambooij en J.M.M. de Bekker-Van Heesch en de heren J.A.M. van Boesschoten, C.J.P.M. Leijten, J.J.M. Aben en P.H.F. Martens.

De Gilzenaren die een lintje krijgen zijn de dames F.M.C. Koopman-Molenkamp en E.C.M. Timmermans-Marinus en de heren P.G.J. Rouws, W. Stam en W. van Brouwershaven. De Molenschotter die wordt onderscheiden is mevrouw P.A.M. Oomen.