Politie IJsselland

Persberichten van 28 april 2009

Regio , 29-04-2009

Twee jongens aangehouden voor vernieling

Kampen Op dinsdag 28 april werden bij een school aan het Hoefblad twee jongens van 13 en 14 jaar uit Kampen aangehouden voor vernieling. Zij hadden een hek bij de school vernield. De ouders van de jongens werden op de hoogte gebracht. De jongens worden naar bureau Halt verwezen.

(2009000662)

Aangehouden voor winkeldiefstal

ZwolleIn een winkel aan de Diezerstraat werd dinsdag 28 april een 18-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor diefstal van sandalen. Zij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. De vrouw kreeg tevens een winkelverbod.

(2009000783)

Diefstal vleespakketten

ZwolleBij een winkel aan het Klein Grachtje is dinsdag 28 april een 53-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had zeven vleespakketten in haar boodschappentas waarvoor niet was betaald. De vrouw werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

(2009000758)

Waarschuwing voor mobiel skimmen

ZwolleTwee huishoudens aan de H. Roland Holststraat zijn dinsdag 28 april de dupe geworden van mobiel skimmen. Enkele dagen eerder is dit ook gebeurd bij een bewoonster van de Kamerledenstraat. Bij hen kwam een man aan de deur die zich uitgaf voor TNT-medewerker. Hij meldde dat hij onder rembours een pakketje af kwam leveren. De kosten, een bedrag van0,96, konden ter plekke worden voldaan met een mobiel pinapparaat. Dit lukte niet, waarop de man aangaf later wel terug te komen voor de betaling. Later ontdekten de betrokkenen dat er bedragen van hun rekeningen waren afgeschreven, onder andere in Amsterdam, Amstelveen en Zandvoort.

De politie heeft de zaak in onderzoek en adviseert mensen dringend geen betalingen te doen aan de deur met mobiele pinapparaten. Wie te maken krijgt met deze praktijken, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Illegaal verbranden van afval

Beerzerveld Op 28 april 2009,werd een 28 jarige inwoner uit Beerzerveld bekeurd voor het illegaal verbranden van afval. De verdachte die samen met zijn vader een veehouderij runt had op het terrein het bedrijf afval in brand gestoken.

Mishandeling

Sibculo Op dinsdag 28 april werd aangifte gedaan van mishandeling. Een 13-jarig inwoonstertje uit Hardenberg werd even voor 19.00 uur door twee onbekende jongens in de Kerkstraat van haar fiets getrapt. Ze raakte gewond aan haar elleboog en had diverse schaafwonden. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Getuigen van het voorval worden opgeroepen contact op te nemen met de politie. 0900 8844 of anoniem 0800 - 7000

Proces-verbaal voor verbranden coniferen

Raalte - Aan de Grutto heeft een 21-jarige bewoner dinsdagochtend 28 april een proces-verbaal gekregen voor het illegaal verbranden van afval. De man was coniferen aan het verbranden.

(2009000623)

Snorfietster gewond na aanrijding

Deventer - Op het Noorderplein is dinsdagmiddag 28 april een 42-jarige snorfietster uit Deventer gewond geraakt na een botsing met een auto. Een 35-jarige automobiliste uit Diepenveen kwam uit de richting van de Singel en wilde rechtsaf slaan. Ze dacht dat ze nog wel voor de snorfietster - die richting Singel reed - langs kon. Echter de automobiliste moest remmen voor een overstekende voetganger, waardoor de vrouw op de snorfiets tegen de auto aan reed. Ze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

(2009000739)

Meisje aangehouden voor winkeldiefstal

Schalkhaar - Bij een winkel aan de Timmermansweg is dinsdagmiddag 28 april een 14-jarig meisje uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. De caissière had gezien dat het meisje voedingsmiddelen in haar tas stopte. Zij is overgedragen aan de politie en er is proces-verbaal opgemaakt.

(2009000737)

Man mishandeld, twee verdachten aangehouden

Deventer - Aan de Siemelinksweg zijn dinsdagavond 28 april twee mannen van 18 en 21 jaar uit Deventer aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie kreeg de melding dat er een man zou zijn mishandeld bij het jeugdhanghok in het parkje naast de Siemelinksweg. Bij het tankstation trof men het 18-jarige slachtoffer uit Colmschate aan met bebloede handen en bebloed gezicht. Op basis van de door hem doorgegeven signalementen konden twee verdachten ter hoogte van de Braam worden aangehouden. Zij zitten nog vast voor nader onderzoek.

(2009000856)