Openbaar Ministerie


* >Vier leden van Surinaamse groep langer vast, een op vrije v...

Vier leden van Surinaamse groep langer vast, een op vrije voeten

29 april 2009 - Arrondissementsparket Haarlem

Vier leden van de groep van 22 personen uit Suriname die zaterdag 11 april bij aankomst op Schiphol werd aangehouden op verdenking van drugssmokkel, blijven allen in voorlopige hechtenis. De vijfde verdachte, de 46-jarige Surinamer die tot vorige week in beperkingen zat, is woensdag vrijgelaten. Hij is nog wel verdachte en heeft een dagvaarding meegekregen.

De raadkamer van de rechtbank op Schiphol heeft vorige week besloten de voorlopige hechtenis van de vier personen die worden verdacht van het smokkelen van cocaïne met negentig dagen te verlengen. Drie van hen hadden bolletjes geslikt, de vierde had drugs in een koffer verstopt. Het gaat om twee Surinaamse mannen van 30 jaar, één van 45 jaar en een Surinaamse vrouw van 44 jaar.

De vijfde verdachte, de 46-jarige man, wordt verdacht van het medeplegen van het smokkelen van de cocaïne, die de andere vier verdachten bij zich hadden.

Inmiddels is in het onderzoek gebleken dat alle vijf verdachten behoorden tot de groep mensen die gezamenlijk naar Nederland reisde. Het onderzoek is nog in volle gang.