Gemeente Giessenlanden


Drie koninklijke onderscheidingen
KO5.jpg

Op woensdag 29 april reikte burgemeester Els Boot koninklijke onderscheidingen uit aan De heer Slob uit Noordeloos, De heer De Leeuw uit Hoornaar en mevrouw Vogel-den Toom uit Schelluinen. De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis van Giessenlanden te Hoornaar.

Â

De heer Teunis Jacob Slob uit Noordeloos

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Â

De heer Slob heeft een belangrijke en initiërende bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Nederland. Hij wordt daarnaast beschouwd als één van de grondleggers van de biologische landbouw in Nederland. Hij kan worden gekwalificeerd als iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben en iemand die anderen heeft gestimuleerd. Hiervoor verdient hij een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Â

Â

De heer Arie de Leeuw uit Hoornaar

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Â

De heer De Leeuw heeft zich sinds 1980 ondermeer ingezet op het gebied van kerkelijk leven, belangenbehartiging, politiek, landbouw en cultuur, die ten goede komen aan de samenleving. Hij kan worden gekwalificeerd als âiemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannenâ. Hiervoor verdient hij een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Â

Mevrouw Cornelia Vogel-den Toom uit Schelluinen

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Vogel-den Toom heeft sinds 1969 veel (bestuurlijke) activiteiten verricht op het gebied van cultuur en welzijn, die ten goede komen aan de samenleving. Zij kan worden gekwalificeerd als âiemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannenâ. Hiervoor verdient zij een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.