Gerechtelijke organisatie

Veroordeling na slaan student met bierglas

Maastricht, 29 april 2009 - De rechtbank Maastricht heeft een in Frankrijk woonachtige man veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van vier jaren. De man was met vrienden op stap in Maastricht. Voor een studentencafé voelde de man zich beledigd en geprovoceerd. Hij haalde daarop, met een bierglas in zijn hand, zeer onverwacht en met grote kracht uit naar het gezicht van een student. De man raakte de student vol in zijn gezicht, waarbij het glas kapot ging.

De man werd veroordeeld ter zake van het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Handelen met voorbedachten rade werd door de rechtbank niet bewezen geacht. Het gehele gebeuren was geregistreerd door het camerasysteem van de politie Maastricht. Op de camerabeelden is een explosie van geweld te zien. Deze beelden zijn buitengewoon schokkend. Van enige provocatie van de zijde van de student is niet gebleken.

De student is inmiddels diverse keren aan het getroffen oog geopereerd maar zal zijn volledige gezichtsvermogen aan het rechteroog niet meer terugkrijgen. Er liggen nog enkele operaties in het verschiet om het oog te behouden. Het gezicht van de student is blijvend ontsierd. De man moet - als voorschot - een bedrag van euro 25.000,- aan immateriële schadevergoeding betalen.

LJ Nummer

BI2721

Bron: Rechtbank Maastricht Datum actualiteit: 29 april 2009 Naar boven