KNHS


NK Eventing Junioren en Young Riders tijdens Outdoor Helvoirt 2009 29 april 2009

Op 22 en 23 augustus 2009 staat het paardensportspektakel Outdoor Helvoirt gepland. Na de succesvolle comeback in 2008 heeft Outdoor Helvoirt zich een vaste plaats op de wedstrijdkalender toegeëigend. Sterker nog, dankzij een bijzonder goed gelopen wedstrijd in 2008 heeft de KNHS het bestuur van Outdoor Helvoirt gevraagd dit jaar de Nederlandse Kampioenschappen Eventing Junioren en Young Riders op te nemen in de internationale wedstrijd. En natuurlijk is Outdoor Helvoirt hier trots op. Achter de schermen wordt er door bestuur en vrijwilligers hard gewerkt om er ook dit jaar weer een spetterend evenement van te maken.

Wat staat er op het programma?
Eventingwedstrijd Outdoor Helvoirt (CIC1* en CIC2**) omvat de disciplines dressuur, springen en crosscountry. De wedstrijden worden, verdeeld over twee dagen, verreden door een internationaal deelnemersveld. Op zaterdag 22 augustus worden de dressuurproeven en het springparcours gereden en op zondag 23 augustus wordt de spectaculaire crosscountry gereden.

Waar is dit te doen?
De terreinen van en rondom Landgoed De Hoendernest en de karakteristieke zandgronden nabij De Guldenberg in Helvoirt vormen het decor voor dit sportevenement.

Wat is bijzonder aan Outdoor Helvoirt?
Outdoor Helvoirt biedt een schouwspel van topsport in een prachtige omgeving van heuvelachtige weilanden, brede sloten, prachtige op- en afsprongen. Zowel deelnemers, paardenliefhebbers, sponsors en gasten kunnen hun hart ophalen aan absolute topsport in een prachtige ambiance.

Sponsoring
Ondanks de economische malaise heeft een groot aantal sponsoren van 2008 zich bereid verklaard ook in 2009 weer hun medewerking te verlenen. Bijvoorbeeld de Rabobank, Gubbels Wegenbouw en Sloopwerken, Conferentiehotel De Guldenberg en Brasserie De Bolle Keizer hebben hun bijdrage voor 2009 weer toegezegd.