Politie Gelderland-Zuid

Inzet cannachopper succesvol

District De Waarden, 29-04-2009 o Woensdag heeft de politie Gelderland-Zuid in Tiel en de Bommelerwaard de cannachopper ingezet bij haar aanpak van de georganiseerde hennepteelt. Een nieuw opsporingsmiddel dat deze week haar intrede doet in Nederland. Naast tevredenheid over het middel leverde dit vandaag ook een vangst op van 1753 hennepplanten.

Vandaag werden in Tiel en in het buitengebied van de Bommelerwaard vluchten gemaakt. De met geur- een beelddetectiemateriaal uitgeruste minihelikopter keek vanuit de lucht naar eventuele illegale teelt van hennep. Doel was om te kijken of de vermoedens van deze kwekerijen juist waren.

Meerwaarde cannachopper
Vanmorgen werd eerst gekeken op het industrieterrein in Tiel. Boven een pand aan de Marconistraat reageerde de cannachopper positief. Hierop zijn politieagenten het pand in gegaan en werd in een zeer goed verborgen ruimte n in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Naast de apparatuur die voor de kweek noodzakelijk is, zijn 1753 planten aangetroffen. In het pand was op dat moment niemand aanwezig. Deze zaak wordt verder onderzocht.
De positieve uitslag van de cannachopper versterkte de agenten vandaag in de overtuiging, dat er een kwekerij moest zijn en zette hiermee aan tot een intensieve zoektocht door het pand.

Vanmiddag is gevlogen boven het landelijke- en kassengebied van de Bommelerwaard. Dit had tot doel de apparatuur te testen in een andere omgeving. De resultaten worden door de recherche bekeken, waarop eventuele ruiming kan volgen.

Nieuwe vinding
De cannachopper is een nieuw middel van de Nederlandse politie. Het apparaat wordt deze week getest en moet een bijdrage leveren aan de aanpak van de georganiseerde hennepteelt en de daaruit voortvloeiende criminaliteit. De testfase wordt deze week verder uitgevoerd. (01)

Laatst gewijzigd 29-04-2009 17:09 | © Regio Gelderland-Zuid |