Gemeente Halderberge


Lintjesregen 2009

Op woensdag 29 april 20009 zijn ook in de gemeente Halderberge Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan inwoners die zich op verschillende terreinen zeer verdienstelijk hebben gemaakt. Namens Hare Majesteit de Koningin heeft burgemeester Osterloh acht inwoners van Halderberge gedecoreerd.

De gedecoreerden zijn:

Mevrouw C. Brekelmans-Mensen (74)
Mevrouw Brekelmans-Mensen uit Hoeven is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau voor haar inzet voor de Hoevense carnavalsverenigingen, haar werk als begeleider bij de creatieve afdeling van de Katholieke Bond voor ouderen in Hoeven en haar burenhulp.

De heer J.G.M. Brekelmans (76)
De heer Brekelmans uit Hoeven is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet voor de vrijwillige brandweer in Hoeven, zijn bestuursactiviteiten bij Windmolenvereniging De Gewiekste, zijn lidmaatschap van Hoeven 2000 en zijn burenhulp. Daarnaast gaf hij veel informatie over electriciteit en milieudemonstraties met stoommachines op scholen tijdens educatieve dagen en was hij samen met zijn vrouw, vrijwilliger in een gebied in Turkije dat door aardbevingen is getroffenMevrouw E.M. van Doorn-Laros en de heer P.J.A.M. van Doorn De heer en mevrouw Van Doorn-Laros uit Stampersgat zijn benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. De heer en mevrouw Van Doorn zijn benoemd vanwege hun inspanningen op het gebied van kinderopvang. Zij zijn sinds 1983 pleegouders voor vele kinderen.

E.M. van Doorn-Laros (68) en de heer P.J.A.M. van Doorn (71) De heer en mevrouw Van Doorn-Laros uit Stampersgat zijn benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. De heer en mevrouw Van Doorn zijn benoemd vanwege hun inspanningen op het gebied van kinderopvang. Zij zijn sinds 1983 pleegouders voor vele kinderen.

Mevrouw A.E. Ernest-van Sprundel (89)
Mevrouw Ernest-van Sprundel uit Oud Gastel is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau voor haar bestuurs- en vrijwilligerswerk voor de afdeling Welfare van het Nederlandse Rode Kruis in Oud Gastel, thans de afdeling Halderberge, haar inzet voor de bedrijvencollecte en haar werk als vrijwilligster bij vakantieprojecten op de Henri Dunant (schip).

Mevrouw M.A.J.M. Den Ouden-van Eekelen (61)
Mevrouw Den Ouden-van Eekelen uit Oud Gastel is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau voor haar inzet als voorlees en knutselmoeder op de basisschool, haar werk voor Oranjecomité, onderdeel van de Stichting Bijzondere Activiteiten Oud Gastel, haar vrijwilligerswerk bij de Stichting Herwonnen Levenskracht West-Brabant, comité Oud Gastel en voor Suiker Unie, locatie Dinteloord. Verder collecteert zij voor het KWF Kamkerbestrijding.

Mevrouw C. Schols-van der Weijden (67)
Mevrouw Schols-van der Weijden uit Oudenbosch is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau voor haar werk voor de Vrouwen-hulpdienst en vrijwilligerswerk bij de Isaac da Costaschool. Daarnaast haar werk als ouderling en vrijwilliger bij de Nederlands Hervormde Gemeente in Oudenbosch, haar werk bij de Soos voor Ouderen en haar bestuurs- en fractielidmaatschap van ONS.

Mevrouw C.A.M. Wagemakers (65)
Mevrouw Wagemakers uit Oudenbosch is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau voor haar werk als vrijwilliger en bestuurslid voor Welfare van het Nederlandse Rode Kruis Oudenbosch/Halderberge en haar hulp aan zieken en ouderen. Tevens voor haar inzet bij de organisatie van verkoop van artikelen, gemaakt door zieken en gehandicapten en voor haar mantelszorgactiviteiten.