Pijnacker-Nootdorp


datum 23 april 2009

Uitreiking koninklijke onderscheidingen 2009 ter gelegenheid van Koninginnedag
Embargo tot woensdag 29 april 2009, 12.00 uur

Burgemeester drs. F.H. Buddenberg reikt op woensdag 29 april aanstaande om 11.00 uur in partycentrum Het Witte Paard, Gildeweg 2 in Nootdorp zeven Koninklijke onderscheidingen uit aan inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp ter gelegenheid van Koninginnedag.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan mevrouw J.B. Aartsen- van der Meij uit Nootdorp ( 73).

Mevrouw Aartsen-van der Meij is 25 jaar lang bestuurslid geweest van de Nootdorpse Tennis Club (1981- 2006). Zij voerde hier onder andere de Activiteiten- en Technische Commissies aan. Daarnaast organiseerde zij veel extra evenementen en had zij de leiding van de Inrichtingscommissie die de bouw van het nieuwe tennispark begeleidde. Tot op de dag van vandaag is zij een betrokken vrijwilliger, zij zet zich in voor de Technische Commissie.
Mevrouw Aartsen is 15 jaar lid geweest van de Nootdorpse Sportraad (1971-1986). Op deze wijze heeft zij mede het sportbeleid bepaald van de toenmalige gemeente Nootdorp om sportbeoefening te stimuleren en de accommodaties hiervoor uit te breiden. Daarnaast is zij zeer actief geweest voor de School met den Bijbel (1974-1980) waar zij onder andere de Oudercommissie heeft opgericht en diverse evenementen en voorzieningen heeft georganiseerd. Ook als leidster van de zondagschool binnen de Hervormde Gemeente Nootdorp wist zij gedurende 15 jaar de jeugd te betrekken bij menig activiteit (1971-1986). Met haar inzet ten bate van de samenleving had zij een belangrijk aandeel bij het in stand houden van de sportieve infrastructuur van de gemeente en wist zij de jeugd te betrekken bij diverse maatschappelijke thema's.

De onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan de heer P.J. van Adrichem uit Pijnacker (61).
De heer P.J. van Adrichem is al op jonge leeftijd begonnen met `besturen'. Als bestuurslid bij de jongerenvereniging KPJ en na fusie met andere jongerenverenigingen als voorzitter van De Brug vijf jaar lang, is hij medeoprichter geweest van de jongerenavonden (1963-1971). Ook is hij medeoprichter geweest van een volleybalvereniging, het huidige Netwerk. Tijdens zijn jaren als zelfstandig tuinbouwondernemer is hij zeer actief gebleven met vrijwillige nevenactiviteiten om de tuinbouwteelt te optimaliseren. Hij is bestuurslid (vice voorzitter) van de Tuinbouwstudieclub Pijnacker geweest (1970-1975), is medeoprichter en bestuurslid geweest van het overlegorgaan Agrarische Belangen, hij heeft de substraatteelt in onze regio geĂŻntroduceerd waarbij nieuwe irrigatietechnieken werden gebruikt. Deze nieuwe technieken heeft hij onderwezen aan studenten van de Tuinbouwschool en aan collega's in het Westland. Ook heeft hij een nieuw type kas ontwikkeld dat 5% meer licht toelaat voor de planten. Van 1981 - 1990 is hij Lid van de