Gemeente Drechterland

29-4-2009
Lintjesregen 2009

Koninklijke Onderscheidingen in Drechterland

Op woensdag 29 april werden traditiegetrouw de Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt door burgemeester Rob van der Riet in Venhuizen.

Tijdens de Algemene Gelegenheid 2009 (29 april a.s.) is aan de heer L.D.J.M. Beemster, de heer R. Blik de heer J.F.M. Bregman, de heer J. Entius, de heer P. Keersemaker, de heer E.H. van Munster en mevrouw G.A. Grooteman-Rood een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De uitreiking vond plaats in Café Restaurant De Roode Leeuw in Venhuizen. Burgemeester Rob van der Riet reikte de Koninklijke Onderscheidingen uit. In zijn speech ging de burgemeester in op de diverse werkzaamheden die hebben geleid tot de benoemingen van de zeven eregasten.

De Decorandi van Drechterland

De heer Beemster is, naast vele andere functies, bestuurslid van en elftalbegeleider van de sportvereniging V.V. De Valken in Venhuizen. De afgelopen vier jaar was hij een âverbindingspelerâ tussen de spelers, de technische staf en het bestuur. Daarnaast is hij bestuurslid van de Historische Vereniging Suyder Cogge.

De heer Blik is al sinds 1968 handbalscheidsrechter van handbalvereniging âde Volewijkersâ en later voor de handbalvereniging âTonidoâ. Sinds 2005 is de heer Blik vrijwilliger bij onder andere het Stoommachinemuseum in Medemblik, de Voedselbank en de Zonnebloem.

De heer Bregman is onder andere bestuurslid en voorzitter (1996-2008) van het Hemmer Organiserend Comité en is de medeoprichter en voorzitter van het Oranjecomité in Venhuizen-Hem.

De heer Entius is scheidsrechter, bestuurslid, trainer en vrijwilliger bij de handbalvereniging âS&Kâ in Blokker. Hij fluit al 42 jaar als bondsscheidsrechter. Daarnaast is hij 12 jaar bestuurslid geweest van de vakvereniging âHet Zwarte Corpsâ, een vereniging op het gebied van asfalteren in Nederland.

De heer Keersemaker is vanaf 1971 werkzaam geweest als onderwijzer van de openbare basisschool ât Skitteljacht in Hoogkarspel en werd in 1974 benoemd tot hoofd van de school. Na de fusie met de basisschool Westwoud heeft hij zijn functie als directeur neergelegd en richt hij zich volledig op het lesgeven. Daarnaast is hij raadslid van de gemeente Drechterland en per 1 januari 2006 plaatsvervangend voorzitter van de raad.

De heer van Munster was tot 2006 vrijwilliger bij het Buro Slachtofferhulp West Friesland, waar hij praktische ondersteuning gaf aan slachtoffers van delicten en verkeersongevallen. De heer van Munster is maatje/buddy op de dialyseafdeling in het Westfries Gasthuis en gastheer van het politiebureau in Hoorn.

Mevrouw Grooteman-Rood was tot 1996 penningmeester en voorzitter van de oudervereniging van de katholieke scholen (1972-1980) en voorzitter van de stichting Katholiek Onderwijs Hoogkarspel. Daarnaast was zij tien jaar lang bestuurslid, namens de gemeente Drechterland, van de Muziekschool Oostelijk West-Friesland.