Steeds meer Nederlanders willen Frans spreken op vakantie in Frankrijk


AMERSFOORT, 20090429 -- Frankrijk blijft de populairste vakantiebestemming voor Nederlanders in 2009, zo maakte de ANWB recent bekend in een persbericht. Naar verwachting worden in Frankrijk maar liefst 2,8 miljoen vakanties doorgebracht. Frankrijk is goed met de auto bereikbaar, en betaalbaar: boekingen kampeervakanties Frankrijk liggen voor op vorig jaar. Daar lijkt zich nu nog recessie-effect aan toe te voegen. De Nederlander wil het aangename met het nuttige combineren.

In een recente enquête onder de 15500 abonnees op de gratis e-cursus Frans van Interculture (response 5500) kwamen de volgende gegevens naar voren: de helft van de cursisten wil Frans leren voor de vakantie, bijna één op de vijf omdat hij of zij een huisje zoekt of heeft in Frankrijk, en ongeveer eenzelfde aantal mensen leert Frans om andere redenen (ondermeer omdat men het een mooie taal vindt). Tot slot doet 7,5% zaken met Fransen en heeft 5% Franse familie.
Als voorkeur voor inhoud/thema's staan op nummer een: praktische zinnetjes en dialogen voor verblijf in Frankrijk. Kortom: meer Nederlanders willen hun verblijf in Frankrijk voorbereiden met taaltrainingen Frans, en zo meer halen uit hun vakantie.

Leren onderweg naar Frankrijk
Op basis van de wensen van deze 5500 Frankrijk-gangers is een set van drie audio CD's ontwikkeld door een team van Frankrijk experts. Door oefening met een zelfstudietraining in de auto kan men zich bij aankomst in Frankrijk direct beter redden op de camping, in het hotel, in een restaurant, bar, winkel, supermarkt, taxi, trein, bioscoop, metro, boot, op het vliegveld, etc. Denk daarbij aan informatie vragen, betalen aan de kassa, kaartjes kopen, de weg vragen, reageren bij pech onderweg, een hotelkamer reserveren, praten over het weer.
Nog beter is om voor de vakantie te beginnen met leren.
En wie toch liever gratis leert kan ook een abonnement nemen op de gratis Interculture e-cursus Frans of surfen naar www.gratisfransleren.nl.

Interculture Frans op reis taaltrainer 3 cd's, (3 audio CD's, 3,5 uur) ¤ 39,95
verkrijgbaar bij www.interculture.nl en bij de boekhandel.
Interculture e-cursus Frans, driewekelijkse gratis cursus per e-mail: www.interculture.nl
Interactieve oefeningen Frans op het internet: www.gratisfransleren.nl

Over Interculture

Het in Franse taal gespecialiseerde cursusinstituut Interculture is in 2006 gestart met de gratis e-cursus Frans. Deze in eerste instantie als "education permanente" voor haar cursisten bedoelde driewekelijks (gratis) e-cursus wordt inmiddels per e-mail verstuurd aan 15500 abonnees, en het aantal abonnees blijft groeien. In 2007 lanceerde Interculture ook www.gratisfransleren.nl als startpagina voor wie een adequate selectie van kwalitatief goede interactieve oefeningen op internet zoekt. Van Interculture verscheen in 2008 de Taaltrainer Frans 3 audio CD's, (woordtrainer, werkwoordtrainer en gesprektrainer) die inmiddels al weer aan de vierde oplage toe is.