Ingezonden persbericht


Jonge Democraten delen bier uit voor Europa

"Europa maakt je bier goedkoper." Dit stelde Neelie Kroes in 2007 naar aanleiding van sancties tegen kartelvorming in de bierbranche, waardoor de bierprijzen daalden. Met het oog op de Europese verkiezingen op 4 juni a.s. brengen de Jonge Democraten dit graag opnieuw onder de aandacht.

Tijdens de Koninginnenacht delen zijn in Utrecht en Groningen 'meters bier' uit aan de feestvierende Nederlanders om zo te herinneren aan de voordelen van de Europese Unie. Op Koninginnedag trekken de Jonge Democraten naar Amsterdam om deze boodschap te verkondigen.

"Via deze laagdrempelige actie willen we laten zien dat Europa niet alleen maar ver van je bed is, Europa brengt ons meer dan wij soms zien." Aldus Landelijk Voorzitter Rob Jetten. Volgens Jetten hebben de anti-Europeanen de komen weken een tegenstander in de Jonge Democraten: "Wij knokken voor een sterke en democratische Europese Unie. Het lijkt dankzij cynici als de SP en PVV of er niets goeds meer uit Brussel komt, terwijl Europa veel moois gebracht heeft en in de toekomst nog meer voor ons betekenen kan."

Carola Zandbergen

Landelijk Bestuur der Jonge Democraten
Voorlichter
t. 06 - 23 88 57 50
e. carola.zandbergen@jongedemocraten.nl