Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


Winnaar ToerNed Award 2008

Burgersâ Zoo in Arnhem is gekozen tot beste attractie van Nederland in 2008 en heeft daarmee de ToerNed Award gewonnen. De prijs is op donderdag 23 april 2009 tijdens de Pleisureworld â IAAPA Benelux receptie uitgereikt door Andreas Veilstrup Andersen, Executive Director, IAAPA Europe (International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA).

Apetrots op de Award

Directeur Alex van Hooff laat in een eerste persoonlijke reactie weten zeer verheugd te zijn met deze uitverkiezing. "Wat wij in de afgelopen jaren allemaal niet hebben verbouwd en vernieuwd is bijna met geen pen te beschrijven. Ons laatste succesnummer is de RIMBA, een nieuw leefgebied met meerdere diersoorten bij en door elkaar, dat heeft zeker bijgedragen in deze totale vernieuwingslag. Wat voor mij en al onze medewerkers van Burgersâ Zoo in het bijzonder zo speciaal maakt aan deze ToerNed Award is dat ook hier de stem van de consument van doorslaggevende betekenis is geweest. Vandaar dat wij hier met zijn alle apetrots zijn op deze award".

Online enquête

De ToerNed Award is een jaarlijkse prijs voor dagrecreatiebedrijven die zich op bijzondere wijze onderscheiden. De prijs is in het leven geroepen door ToerNed: een federatie van ruim veertig dagrecreatiebedrijven in binnen- en buitenland, die samenwerken op het gebied van promotie en kennisuitwisseling. De federatie is in 1970 opgericht.

Nieuw dit jaar is dat de consument de uiteindelijke doorslag heeft gegeven wie een jaar lang de wisseltrofee, een kunstwerk van de Maastrichtse beeldend kunstenaar Ton Freens, aan haar publiek mag presenteren. Nadat de voorselectie door de ToerNed leden had plaatsgevonden is vervolgens onder de vaste bezoekers van www.attractiewegwijzer.nl en www.daytrip.nl een online enquête gehouden. Meer dan 100.000 bezoekers hebben de online enquête ontvangen en de winnaar van de ToerNed Award 2008 gekozen.

Bijzondere waardering

De bijzondere waardering kreeg Burgersâ Zoo o.a. voor de originaliteit en aantrekkelijkheid van de vernieuwde dieren leefgebieden, doorgevoerde productvernieuwing, innovatie in relatie tot de zakelijke events, vernieuwende aspecten in het productconcept (productontwikkeling) en algeheel kwaliteitsniveau van de dagattractie.