Fortis Bank

Published: 21:30 29.04.2009 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Beslissingen van de Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van Fortis op 28 en 29 april 2009

De Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van Fortis SA/NV en Fortis N.V. hebben voor de transacties met de Belgische Staat en BNP Paribas gestemd. Dat betekent dat BNP Paribas 75% van Fortis Bank SA/NV zal verwerven en dat 25% van Fortis Insurance Belgium zal worden verkocht aan Fortis Bank SA/NV.

Het percentage van het aandelenkapitaal vertegenwoordigd in Gent en Utrecht bedroeg: Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Fortis SA/NV in Gent: 26,15% Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Fortis N.V. in Utrecht: 26,36%%

CEO van Fortis Karel De Boeck over het resultaat: "Wij zijn verheugd dat de aandeelhouders voor de voorgestelde transactie hebben gestemd. Dit is de best mogelijke oplossing voor de vennootschap; nu kunnen wij vooruit kijken met vertrouwen en zekerheid over de toekomst. We hebben een lange weg afgelegd en wij zijn alle aandeelhouders dankbaar voor hun geduld en hun loyaliteit tegenover de vennootschap in deze lange periode van onzekerheid. Onze prioriteit is nu het vertrouwen in de vennootschap zo snel mogelijk te herstellen, op basis van resultaten. Wij gaan nu een strategie uitwerken voor de toekomst - in de wetenschap dat de meerderheid van de aandeelhouders achter ons staat."

De Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders beslisten als volgt: Het voorstel om het project met BNP Paribas goed te keuren, werd goedgekeurd Het voorstel om de statutaire jaarrekeningen van Fortis SA/NV goed te keuren voor het boekjaar 2008, werd goedgekeurd Het voorstel om de statutaire jaarrekeningen van Fortis N.V. goed te keuren voor het boekjaar 2008, werd goedgekeurd. Het voorstel om de bestemming van het resultaat van Fortis SA/NV goed te keuren voor het boekjaar 2007 werd goedgekeurd Het voorstel om de leden van de Raad van Bestuur van de vennootschap decharge te verlenen voor het boekjaar 2008 werd verworpen Het voorstel om de commissarissen (externe accountants) van Fortis SA/NV decharge te verlenen voor het boekjaar 2008 werd goedgekeurd De heren Frank Arts, Guy de Selliers de Moranville, Roel Nieuwdorp, Lionel Perl en Jin Shaoliang werden gekozen als lid van de Raad van Bestuur tot het einde van de Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van 2011 Het voorstel om de statuten van Fortis SA/NV te wijzigen en om een eerste kapitaalvermindering door te voeren, werd goedgekeurd De tweede kapitaalvermindering van Fortis SA/NV werd goedgekeurd Het voorstel om het toegestane kapitaal van Fortis SA/NV te hernieuwen, werd verworpen Het voorstel om de eerste zin van artikel 13a van de statuten van Fortis SA/NV als volgt te wijzigen: "De Raad van Bestuur telt maximum elf leden", werd goedgekeurd

Het voorstel om de statuten van Fortis N.V. te wijzigen, inclusief een wijziging van de statutaire zetel naar Utrecht en een schrapping van alle verwijzingen naar preferente aandelen werd goedgekeurd. De invoering van een beperkte vrijwaring voor bestuurders werd verworpen.

De Raad van Bestuur van Fortis SA/NV en Fortis N.V. bestaat met ingang van heden uit de volgende personen:

Dhr. Jozef De Mey niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur en voorzitter Dhr. Jan Zegering Hadders niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur Dhr. Karel De Boeck uitvoerend lid van de Raad van Bestuur en CEO Dhr. Frank Arts niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur Dhr. Guy de Selliers de Moranville niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur Dhr. Roel Nieuwdorp niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur Dhr. Lionel Perl niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur Dhr. Jin Shaoliang niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur

De nieuwe Raad van Bestuur zal met onmiddellijke ingang in functie treden onder voorbehoud van de wettelijke goedkeuringen.

Fortis holding (Fortis SA/NV en Fortis N.V.) bestaat uit (1) Fortis Insurance Belgium (2) Fortis Insurance International en (3) financiële activa en passiva van diverse financieringvehikels. De internationale verzekeringsactiviteiten (Fortis Insurance International) zijn gevestigd in het VK, Frankrijk, Hongkong, Luxemburg (Niet-leven), Duitsland, Turkije, Rusland, Oekraïne en in joint ventures in Luxemburg (Leven), Portugal, China, Maleisië, India en Thailand. Fortis holding is niet betrokken bij bankactiviteiten.

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 228 82 92
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 61
Investor Relations:

Brussel:


+32 (0)2 565 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 65 66