Gemeente Enschede

Enschede krijgt markt op koopzondag

Op zondag 3 mei 2009 start de pilot "koopzondagsmarkt" op het Van Heekplein. Van 3 mei tot en met 6 december 2009 wordt op iedere koopzondag een bijzondere warenmarkt georganiseerd op het Van Heekplein. In samenwerking met de Marktbond is een bijzondere organisatievorm gekozen. Ook wordt toegezien op een toegevoegde waarde van deze markt ten opzichte van de dinsdag- en zaterdagmarkt op het Van Heekplein. De zondagsmarkt is echt anders.

Het bijzondere van de organisatievorm zijn de speciale regels en een sollicitantensysteem: standplaatshouders moeten solliciteren naar een plek en worden daarbij beoordeeld op bijvoorbeeld kwaliteit en uitstraling. De koopzondagsmarkt gaat zich onderscheiden van de dinsdag- en zaterdagmarkt door een aanbod dat gericht is op het koopzondagspubliek. Dit betekent kramen met de nadruk op recreatieve branches en zaken als delicatessen en specialiteiten.

De Marktbond gaat zich inzetten om de koopzondagsmarkt specialer te maken door aanvullende evenementen als een modeshow, kindermarkt, boekenmarkt) of door een combinatie te zoeken met andere evenementen op het Van Heekplein (stoffenmarkt, curiosamarkt).

Aan het einde van dit jaar wordt de pilot geëvalueerd en wordt bekeken of de koopzondagsmarkt in 2010 wordt aangepast, voortgezet of beëindigd.

Geplaatst: 31 maart 2009.

31 maart 2009