Gemeente Beek


LSO Strijkkwartet Wisialga in CWB concertreeks

Culturele_Werkgroep_Beek.gif Limburgse Strijkprofs in Pro Cultureel Beek

In het kader van de nieuwe CWB concertserie klinkt er op 3 mei om 16:00 in de Protestantse Kerk te Beek kamermuziek op het hoogste niveau. Het LSO strijkkwartet WISIALGA zal Beek met een bezoek vereren. Het wordt leuk en bijzonder aldus de jubilerende LSO musici; Wilfred Sassen (viool 1) Siana Dragneva (viool 2) Alès Hrdlicka (altviool) Gabriel Arias Luna (cello).

LSO strijkkwartet WISIALGA

Te mooi om te missen

Tijdens het jubileumseizoen wil het LSO er meer dan ooit zijn voor alle liefhebbers van muziek. Zo ook in het oudste dorp van Nederland. In de intieme kerk aan de Raadhuisstraat zal het Wisialga strijkkwartet prachtig tot zijn recht komen. De musici zijn - naast hun orkestbaan - gemotiveerde beoefenaars van kamermuziek. Het programma Mooi met een mexicaans sausje omvat Mozart, Dvorak en Arias y Luna. Thuisblijvers krijgen ongelijk: te mooi om te missen.

Dit concert vindt plaats op zondag 3 mei en begint om 16:00 uur in de Protestantse Kerk Raadhuisstraat 28 te Beek. Entree 7,50. Volgende concerten tijdens Pro Cult Festival op 27 en 28 juni a.s.

Over de CWB

De organiserende CWB is door de gemeente in het leven geroepen, met als taakopdracht te zorgen voor meer leven in de culturele brouwerij in de gemeente Beek. Zij heeft zich ten doel gesteld om een aanbod te realiseren dat aanvullend is op hetgeen nu reeds door de bestaande culturele verenigingen en instellingen wordt geprogrammeerd. Naast de inmiddels bekende en soms spraakmakende CWB exposities ten Gemeentehuize mag cultuurminnend Beek zich verheugen op een nieuwe CWB concertreeks in de mooie acoustiek en ambiance van de Protestantse Kerk aan de Raadhuisstraat.