Gemeente Voerendaal

\ 23/4/2009 - Wielertalenten in Hel van Voerendaal Op zondag 3 mei 2009 vindt de jaarlijkse Hel van Voerendaal plaats. Dit is een jaarlijks wielerevenement voor aanstormende wielertalenten uit heel Nederland. Er wordt een wedstrijd voor de zogenaamde Beloften (19-22 jaar) gereden. De wedstrijd duurt van ongeveer 12.00 uur tot 15.45 uur (147 km). Naast de Hel van Voerendaal wordt voor de jeugd van Voerendaal rondom het Kerkplein van 16.00 uur tot 17.45 uur de zogenaamde Rabo Dikke Banden Race gehouden. Vervolgens zullen om 18.00 uur de plaatselijke prominenten in de prominentenrace met elkaar de degens kruisen. De dag wordt afgesloten met een spetterend optreden van Erwin.

Veiligheid
Voor de veiligheid van de renners, bezoekers en omwonenden worden tijdens het passeren van de wielerwedstrijd een aantal wegen tijdelijk afgesloten. Daarbij wordt het Kerkplein de hele dag afgesloten. Wij informeren u via deze weg en hopen dat u begrip heeft voor de eventuele overlast die er tijdens de Hel van Voerendaal ontstaat.

Route
De wielerwedstrijd doet een aantal woonwijk/kern (gedeeltelijk) aan. Voor de veiligheid van de renners, wordt het parcours van 11.00 uur tot ongeveer 16.00 uur gedeeltelijk afgesloten met hekken en verkeersregelaars. Dit betekent dat wanneer de renners passeren even van te voren het parcours afgesloten wordt totdat de bezemwagen gepasseerd is. Het Kerkplein wordt echter in de loop van de ochtend helemaal afgesloten tot het einde van de Prominentenrace. Tevens zal voor het hele parcours een parkeerverbod gelden. De maatregelen hebben betrekking op de volgende straten: Kerkplein (start-finish), Hogeweg, Bergseweg, Wachelderberg, Geerweg, Colmont, Colmonterweg, Kruishoevenweg, Vrakelbergerweg, Afvaartweg, Heugdenweg, Karstraat, Midweg, Valkenburgerweg, Tenelenweg, Spekhouwerstraat (zie ook verder in deze brief).
Tevens verzoeken wij u om uw huisdieren zodanig te huisvesten dat zij niet onaangelijnd de openbare weg oplopen. Dit kan valpartijen veroorzaken.
Parkeren
Wanneer u uw auto nodig heeft, vragen wij u deze buiten het parcours te parkeren. Wanneer u toch gebruik moet maken van de betreffende wegen vragen wij u vriendelijk om de aanwijzingen van de verkeersregelaars en de aangegeven fietsrichting te volgen die geldt voor de wielrenners.