Ministerie van Defensie

Traditionele krijgskunst uit de Indonesische Archipel

Datum: 3 mei Tijdstip: Ontvangst 13.00 uur, aanvang 14.00 uur, afsluiting 17.00 uur. Locatie: Reünie- en congrescentrum Kumpulan, Landgoed Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem. Honden niet toegestaan.

Tijdens deze middag demonstreren krijgers in traditionele uitrusting krijgsdansen uit de Indonesische archipel. Sprekers geven toelichting over de dansen tijdens lezingen. Een Indisch buffet is inclusief.

Bronbeek bezit een uitgebreide collectie traditionele wapens. De wereld achter deze wapens en hun gebruikers komt op 3 mei tot leven. Bezoekers maken niet alleen demonstraties en schijngevechten mee. Zij krijgen ook uitvoerige toelichting op de Indonesische krijgskunst, ceremoniële plechtigheden en wapens.

Dansvoorstelling 'Baris Tunggal' Baris Tunggal

Arnaud Kokosky Deforchaux gaat in zijn presentatie in op de krijgsdansen van het Indonesische eiland Bali en de daaraan gerelateerde voorwerpen. Hij danst vervolgens de `Baris Tunggal', een zeer expressieve dans van de Balinese krijger.

Dansvoorstelling 'Minang Silat'

In het tweede deel van de middag belicht de Nederlands-Indonesische theatermaker Gerard Mosterd de krijgsdans 'Minang Silat' van de Minang Kabau, een bevolkingsgroep op West-Sumatra. Met de Indonesische Silat expert en choreograaf Benny Krisnawardi demonstreert hij de dans in traditionele kleding.

Inschrijving

Voorinschrijving: er is geen kaartverkoop ter plaatse. Inschrijven voor het dagprogramma à 22,50 euro kan uitsluitend met een formulier, op aanvraag bij mw. N. Bosman per telefoon (026) 376 35 78 (maandag, dinsdag, donderdag) of via e-mail: kumpulan_bronbeek_evenementen@yahoo.com.

Inschrijving kan tot 27 april. Annuleren leidt niet tot teruggave. Er zijn 250 plaatsen beschikbaar.