Gemeente Alkmaar


Standwerkers strijden om eerste plaatsStandwerkers strijden om eerste plaats

Alkmaar, 27 april 2009

---

De gemeente Alkmaar organiseert voor de zesde keer op (koop) zondag 3 mei een standwerkerconcours. Het standwerkerconcours wordt ook dit keer gehouden in de Langestraat.

Van 12.00 uur tot 17.00 uur laten standwerkers zich van hun beste kant zien, in de strijd om de eerste plaats. Dit concours telt mee voor de Nederlandse kampioenschappen, wat mede georganiseerd wordt door de Centrale Vereniging van de Ambulante handel.

In totaal doen 24 standwerkers mee met dit toernooi, dit concours telt mee voor de Nederlandse kampioenschappen. Een goede standwerker demonstreert zijn product zo overtuigend mogelijk. Hoewel de meeste toeschouwers niet van plan waren het product te kopen, laten de meesten zich door deze demonstratie toch verleiden het product te kopen. Alleen de allerbeste standwerkers doen mee aan dit concours.

Een jury van drie personen beoordeelt de standwerkers op welsprekendheid, overtuigingskracht en originaliteit. De gemeente Alkmaar stelt in samenwerking met Cono kaasmakers drie prijzen beschikbaar voor dit concours. Deze prijzen worden om 17.00 in restaurant "de Studio" aan het Canadaplein, uitgereikt door burgemeester P.Bruinooge

Tijdens het concours zijn onder andere de volgende producten in de aanbieding: planten, tapijtreinigers, kruidensnijders, blikopeners, droogloopmatten, groenteschaven en vele andere nieuwe producten die op de markt zijn gekomen.
27 april 2009