Gemeente Enschede

Nu ook op koopzondag markt in Enschede

Eerste op zondag 3 mei aanstaande op het Van Heekplein

Komende (koop)zondag 3 mei aanstaande is er ook markt op het Van Heekplein. Deze koopzondagmarkt is wel wezenlijk anders dan de normale Enschedese warenmarkt. Het accent ligt meer op het `funshoppen' en minder op de gewone boodschappen. De koopzondagmarkt is onderverdeeld in vijf themapleinen: food, delicatessen, mode & textiel, bloemen & planten en lifestyle. Extra aanvulling voor komende zondag is de curiosamarkt.
De markt begint om 12.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

De koopzondagmarkt is een gezamenlijk initiatief van de marktbond en de gemeente Enschede. Doel is het winkelen en funshoppen in Enschede op koopzondag extra aantrekkelijk te maken voor de consument. De markt trekt veel publiek en is een uitstekende aanvulling op het winkelaanbod in Enschede.

De markt, waarop alleen geselecteerde ondernemers een plek hebben gekregen, bestaat uit vijf pleinen. Rondom de mistfontein is foodplaza gecreëerd; daarnaast ligt het plein met mooie delicatessen met aansluitend het mode- en textielplein. Rondom de voetgangersuitgang van de parkeergarage krijgen de bloemen en planten een plek. Tot slot is er, aansluitend aan de dagmarkt, het lifestyle plein. Kortom, een hele nieuwe markt volgens een hele nieuwe opzet.

De gemeente Enschede organiseert deze zondagmarkt samen met de marktbond. Bij een aantal marktkooplieden is er toenemende behoefte om ook op zondag hun waren te kunnen aanbieden. De speciale markt maakt het anderzijds extra aantrekkelijk voor het publiek om ook op koopzondag naar de Enschedese binnenstad te komen.

Aanstaande zondag 3 mei vindt de eerste koopzondagmarkt plaats. In 2009 zal iedere koopzondag deze markt worden georganiseerd. Omdat het een nieuw initiatief is, zal aan het eind van het jaar worden bekeken of de koopzondagmarkt ook in 2010 een vervolg krijgt.

Geplaatst: 27 april 2009.

27 april 2009