NCRV

30 Hoog

Neelie Kroes over liefde en werk

Zondag 3 mei 2009

23.15 uur, Nederland 2

Frénk van der Linden maakt diepte-interview op 30 Hoog

Wat leer je van twee scheidingen? Mag je professionele ambities belangrijker vinden dan liefde? Het zijn vragen waarop Neelie Kroes (VVD), Eurocommissaris en oud-minister van Verkeer en Waterstaat, openhartig antwoord geeft in de eerste aflevering van het NCRV-programma 30 Hoog.

Kroes, naar eigen zeggen regelmatig omschreven als Nikkelen Neelie, en dikwijls gekarakteriseerd als een kille politica, praat tegenover interviewer Frénk van der Linden met warmte over haar vergeefse pogingen amoureuze verlangens echt te combineren met een indrukwekkende carrière. Ze spreekt uitvoerig over haar kwetsbare kanten, haar verborgen verlegenheid, en de wijze waarop ex-geliefde Bram Peper haar leerde praten over emoties. Ook geeft ze inzicht in haar huidige leven als alleenstaande.

De gesprekken in 30 Hoog gaan over liefde en werk. Hoe combineren Frénks gesprekspartners, die hij geheel onvoorbereid interviewt, grote privé-verlangens met grote professionele ambities? In ieder interview komt het woord van publiciste Beatrijs Ritsema aan de orde: âHet vinden van een goede man is belangrijker dan een carrière.â De stelling roept heftige pro- en contrareacties op, maar ook momenten van intimiteit. De orthodoxe vraagstelling en vasthoudendheid van Frénk leiden tot diepgravende en roerende gesprekken.