Provincie Groningen

Groningen Televisiespotjes over Wmo op Educatieve Televisie Groningen 28 april 2009

`De Eetclub', `De Vrijwilliger', `De Mantelzorger', `De Deeltaxi' en `Weer op weg geholpen', dat zijn de titels van vijf televisiespotjes over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in de provincie en gemeente Groningen. De spotjes laten situaties zien waarin Groningers een beroep hebben gedaan op hun omgeving of via het gemeentelijke Wmo- of Zorgloket ondersteuning hebben geregeld. De spotjes zijn in opdracht van de Educatieve Televisie Groningen gemaakt door De Loods media producties. Educatieve Televisie Groningen zendt vanaf volgende week de spotjes uit op TV Noord en op Oog TV. De productie is mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie en de gemeente Groningen.

Educatieve Televisie Groningen
Educatieve Televisie Groningen zendt van maandag tot en met zaterdag van 13.30 tot 14.30 uur uit via TV Noord en op de eerste en derde zondag van de maand tussen 11.00 en 11.30 uur en tussen 16.30 en 17.00 uur op Oog TV. Op 3 mei is het eerste spotje te zien op het kanaal van Oog TV en vanaf 4 mei zijn de spotjes te zien via het kanaal van TV Noord.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
De Wet maatschappelijke ondersteuning moet ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. Wat daar voor nodig is verschilt van persoon tot persoon. Soms kan iemand prima zelf ondersteuning regelen, soms kan die ondersteuning worden geregeld via het Wmo- of Zorgloket van de gemeente. Het Wmo- of Zorgloket wijst mensen de weg naar voorzieningen op het gebied van zorg, welzijn en wonen.

De spotjes zijn kort, bondig en simpel van opzet. Ze zijn bedoeld om brede groepen in de samenleving te bereiken en inwoners van provincie en stad te wijzen op mogelijkheden om mee te doen in de maatschappij, ook als daar ondersteuning bij nodig is.

28 april 2009