Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.35 uur

Utrecht, 03-05-2009

Vernieling

AMERSFOORT Een man vernielde op zaterdagavond 2 mei een ruit van een woning en raakte gewond.

Rond 21.10 uur belde een 48-jarige man uit Den Haag op de Stille Steeg West aan bij de woning van zijn ex-vrouw. Er werd niet opengedaan, waarna de Hagenaar de ruit van de voordeur vernielde. Daarbij raakte hij gewond aan zijn hand. De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. De verdachte bleek in een auto te zijn weggereden.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en zagen de auto op de Rondweg-noord rijden. Op de Zevenhuizerstraat werd de auto aan de kant gezet. Als eerste stapte een vrouw uit de auto. Zij bestuurde de auto, maar had niets met de vernieling te maken. Vervolgens stapte de verdachte uit. Hij zat door de verwonding aan zijn hand onder het bloed en het bloed druppelde op de grond. Hij weigerde aanvankelijk met de agenten mee te gaan, maar toen zij hem dreigden te pepperen, gaf hij zijn verzet op.

Gezien het letsel van de verdachte gingen de agenten met hem naar het ziekenhuis. Daar werd de wond gehecht, waarna de verdachte naar het politiebureau werd overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Op de Rijksweg A28 vond zaterdagmiddag een aanrijding tussen twee personenautos plaats waarbij een man gewond raakte.

Een 20-jarige automobilist uit Duitsland wilde omstreeks 17.30 uur invoegen via de Hogeweg op de Rijksweg A 28. Op dat moment reed een 41-jarige bestuurder uit Nijkerk met zijn auto op de Rijksweg A 28. Door getuigen werd gezien dat de man uit Nijkerk de Duitse automobilist sneed. Hierdoor verloor de 20-jarige bestuurder de macht over zijn stuur en kwam met zijn auto tegen de linker vangrail terecht.

Hierdoor sloeg de auto over de kop en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de rechter vangrail. De man raakte gewond en moest voor behandeling naar het Lichtenbergziekenhuis. Zijn 30-jarige passagier bleef ongedeerd. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.