Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.25 uur

Utrecht, 03-05-2009

Mishandeling

VINKEVEEN Een man mishandelde op zaterdagavond 2 mei een vrouw. Hij ging ervandoor en is tot op heden (zondagochtend) nog niet aangehouden.

In de avond bevond een vrouw (leeftijd wordt niet gegeven) zich in haar woning aan de Loopveltweg. Rond 19.30 uur zag zij plotseling dat een man met iets over zijn hoofd de kamer in kwam. Hij viel haar aan en sloeg haar met een slagwapen op haar hoofd en pakte haar beet. Het slachtoffer riep om hulp, waarna een buurman naar de woning kwam. De verdachte ging er vervolgens vandoor. Het slachtoffer is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De vrouw herkende in haar belager een 46-jarige man uit Almere, waar zij een relatie mee had gehad. De politie heeft een onderzoek naar de verdachte ingesteld, maar heeft hem tot op heden (zondagochtend) nog niet kunnen aanhouden. Het onderzoek naar hem wordt voortgezet.

Middelste rijstrook

MAARSSEN Een automobilist viel in de vroege ochtend van zondag 3 mei op door zijn weggedrag. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden.

Rond 03.15 uur zagen agenten dat een automobilist op de Rijksweg A2 continu op de middelste rijstrook bleef rijden, terwijl de rechter rijstrook geheel vrij was. De automobilist, een 22-jarige man uit Breda werd aan de kant gezet. Hij bleek te veel te hebben gedronken en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de man 500 ug/l, voor een beginnend bestuurder meer dan 5,5 keer het wettelijke maximum van 88 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vernielingen

WILNIS Een dronken man pleegde in de vroege ochtend van zondag 3 mei vernielingen.

Rond 03.00 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Herenweg vernielingen aan het plegen zou zijn. Agenten troffen de man blootsvoets op de Wethouder van Damlaan aan. Hij sloeg met een kapot reclamebord tegen een lantaarnpaal en afvalcontainers. De agenten riepen dat hij was aangehouden, aanvankelijk reageerde de verdachte daar niet op. Toen een agent hem dreigde met pepperspray te bespuiten, luisterde hij wel. De verdachte, een 50-jarige man uit Wilnis, werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Daar zal hij na zijn roes te hebben uitgeslapen, worden gehoord.

Rijbewijs kwijt

WOERDEN Een automobilist had in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei beduidend te veel aan Bacchus geofferd (7 keer) en werd aangehouden.

Rond 01.55 uur controleerden agenten een 22-jarige automobilist uit Woerden op de Spoorlaan. Uit de blaastest bleek dat hij een stevige hoeveelheid alcohol achter zijn kiezen had. De Woerdenaar werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 625 ug/l, zeven keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.