Politie Groningen

Zondag 3 mei 2009

Provincie Groningen, 03-05-2009

Groningen: jeugdige heler betrapt

Een 13-jarige jongen uit Groningen is zaterdagavond op de Vismarkt door de politie betrapt op een gestolen fiets. Agenten zagen dat de fiets een fout slot had, een dealersticker ontbrak en dat het framenummer was weggekrast. De tiener vertelde de dienders dat zijn vader de fiets had gekocht bij een rijwielhandelaar en dat de fiets daarna gestolen en weer terug gevonden was. Dat zou dan de verdachte kenmerken die de fiets heeft verklaren. Toen de agenten het verhaal later bij de vader verifieerde bleek dat zijn zoon niet de waarheid had verteld. Vader had geen idee hoe zijn zoon aan de fiets was gekomen. Toen de agenten de jongen hiermee confronteerden kwam de aap uit de mouw. Hij had de fiets voor vijftig euro op straat gekocht. De politie is een onderzoek gestart naar de eigenaar van de fiets.

Groningen: alcomobilist aangehouden

Een 43-jarige man uit Buinerveen is zaterdagavond door de politie aangehouden op de Bornholmstraat in Groningen. De automobilist had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek hij 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Oldehove: alcomobiliste rijdt bielzen ondersteboven

Een 47-jarige vrouw uit Houwerzijl is zaterdagmiddag door de politie aangehouden op de Electraweg in Oldehoven. De automobiliste was met haar voertuig uit de bocht gevlogen en had daarbij vier bielzen omver gereden. Agenten namen bij de bestuurster een alcohollucht waar. Op het politiebureau bleek dat zij ruim 2 promille alcohol in haar bloed had. Zij vertelde de agenten dat ze vier slokken jenever had genomen. Haar rijbewijs is ingevorderd.