Ingezonden persbericht


Sensationeel debuut voor Renger in Brits F3

Renger van der Zande heeft in de kwalificatie op Silverstone een dijk van een visitekaartje afgegeven. De Nederlander, debutant in het Britse Formule 3-kampioenschap, kwalificeerde zich als tweede en vierde voor de races van zondag. Renger is natuurlijk zeer tevreden met deze prestatie en kan niet wachten tot het licht op groen gaat voor de eerste race.

De coureur van Hitech Racing maakte in de trainingen op vrijdag al een prima indruk, maar 29 ronden is niet veel om te wennen aan de auto, de banden en het circuit. Alles was nieuw voor hem, maar dat weerhield hem er niet van om in de eerste kwalificatie flink uit te halen. "Ik had sinds december niet meer in een formule-auto gezeten, maar toen ik op vrijdag instapte ging het direct goed", zei hij. "Ik kon in totaal 29 ronden rijden voor mijn kwalificatie, dus ik was ontzettend blij met mijn tweede plaats."

"Aan de data konden we zien dat het nog wel wat harder kon, maar we brachten een kleine verandering aan in de afstelling van de auto, die niet helemaal goed bleek uit te pakken. Daardoor werd ik vierde in de tweede sessie, terwijl we voor pole hadden kunnen gaan. Maar desondanks ben ik natuurlijk heel tevreden met deze entree in het Brits Formule 3-kampioenschap."

"Toen ik de auto voor het eerst zag stond ik al te glimlachen en na mijn eerste rondjes werd die grijns alleen maar groter", vervolgde Renger. "Dit team weet precies waar het mee bezig is, ze hebben een geweldige auto neergezet en de samenwerking verloopt uitstekend. Ik geniet met volle teugen en heb veel zin in de races van morgen."