Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport



4. Actualiteiten Mexicaanse griep

Actualiteiten Mexicaanse griep

Nieuwsbericht, 3 mei 2009
Mexicaans stelletje met mondkapje zoent elkaar.

De Nederlandse Antillen en Aruba krijgen uit voorzorg ruim 25.000 virusremmers (Tamiflu) om mogelijke verspreiding van de Mexicaanse griep tegen te gaan. Minister Klink had eerder al toegezegd dat de eilanden, indien noodzakelijk, voldoende virusremmers zouden krijgen. Voor verspreiding en toediening gelden dezelfde regels gelden als in Nederland.

In een hotel in Hong Kong worden acht Nederlanders, samen met bijna 200 andere gasten, in quarantaine gehouden.De autoriteiten hebben gemeld dat zij hun hotel (Metropark) tot 8 mei niet mogen verlaten.

Donderdag werd bekend dat een Nederlands kind besmet is geraakt met het griepvirus. Het kind is behandeld en maakt het goed.

Voorbereiding en informatie
Minister Klink zei afgelopen week dat Nederland en andere EU-landen goed zijn voorbereid op een eventuele pandemie van de Mexicaanse griep. Hij zei dit na spoedberaad met zijn EU-collega's in Luxemburg. Volgens Klink is er geen reden voor paniek. `We zijn alert en goed voorbereid.'

Actuele Informatie over de Mexicaanse griep is onder meer te vinden op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en op vraag en antwoord-pagina over Mexicaaanse griep van Postbus 51.