Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Lotto verlengt sponsorovereenkomst met Judo Bond Nederland

Nijmegen, 2 mei 2009 - Vandaag is officieel bekend gemaakt dat de Judo Bond Nederland en De Lotto een overeenkomst zijn aangegaan, die inhoudt dat Lotto ook de komende drie jaar sponsor blijft van de Judo Bond Nederland. Daarvoor tekenden beide partijen vandaag in Nijmegen een contract tijdens de Finaleronde van de Lotto Nationale Judo League. Topjudoka Marhinde Verkerk werd gepresenteerd als de nieuwe judo-ambassadeur van Lotto.

Met deze overeenkomst wordt Lotto naamgever en hoofdsponsor van de drie landelijke judokampioenschappen; het NK judo dames, het NK judo heren en de Nationale Judo League.

De Judo Bond Nederland (JBN) is zeer verheugd over de samenwerking met De Lotto. Arie Kauffman, directeur: "De afgelopen jaren is Lotto een goede sponsor van ons geweest, daarom zijn wij trots op een forse uitbreiding van de samenwerking. Niet alleen de sponsoring van de grote judotoernooien, maar ook de breedtesport wordt flink ondersteund in de nieuwe overeenkomst. Met name de bij ons aangesloten sportscholen en verenigingen kunnen profiteren van de gemaakte afspraken. Daarnaast is het natuurlijk goed dat een groot merk als Lotto zich ook wil associëren met de Nederlandse judosport. Op deze manier zien onze leden nog beter wat Lotto voor de sport in het algemeen, en onze sport in het bijzonder, betekent." Ook commercieel directeur Frank Bijman van De Lotto is blij met de samenwerking tussen Lotto en de judobond: "Met judo heeft Nederland natuurlijk een lange olympische traditie. Er is daarom in 40 jaar al veel geld van Lotto naar de ontwikkeling van het judo in Nederland gegaan. We zien dat aan de goede prestaties van de Nederlandse judoka's in internationaal verband. Maar ook in Nederland zien we dat judo in Nederland nog steeds aan populariteit wint. Bij de Judobond zijn meer dan 55.000 actieve judoka's ingeschreven, waaronder veel talentvolle jeugd. Dankzij deze overeenkomst kunnen we meer zichtbaarheid geven aan de goede band tussen Lotto en sport. Daarnaast hopen we de verkoop van onze producten te stimuleren, waardoor we er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat de afdracht aan de sport verder omhoog gaat. Elke nieuwe speler van Lotto genereert immers extra inkomsten voor de sport. Op deze wijze bouwt Nederland aan het fundament van de sport in Nederland."

Judo Bond Nederland

De Judo Bond Nederland (JBN) is één van de grotere sportbonden in Nederland en vertegenwoordigt de sporten judo, aikido en jiu jitsu. Binnen de bond zijn via de omstreeks 750 aangesloten verenigingen en sportscholen meer dan 55.000 leden actief. De bond heeft de laatste jaren effectief ingespeeld op maatschappelijke ontwikkelingen en heeft daarmee een positief imago gerealiseerd. Tevens behoren de Nederlandse judoka's structureel tot de wereldtop en veroverde de judoka's maar liefst vijf medailles op de laatste Olympische Spelen.

De Lotto

De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.



Ingezonden persbericht