Politie Twente

Persberichten Politie Twente, 2 en 3 mei



Verwarde man raakt gewond bij vernielingen Almelo

Een 31-jarige Almeloër raakte op 1 mei rond 06.30 uur gewond toen hij in verwarde toestand vernielingen pleegde aan de Joost van den Vondelstraat.

De man had een ruit ingeslagen van een deur van een woning aan de Joost van den Vondelstraat. Daarna had hij met zijn hoofd deuken geslagen in een geparkeerde auto. Als gevolg hiervan zat hij helemaal onder het bloed. Hij werd door de gewaarschuwde politie aangehouden, verzette zich tegen zijn aanhouding en probeerde zichzelf nog meer te verwonden. De man is geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij, voordat hij werd ingesloten, door een arts werd onderzocht. De oorzaak van zijn geweldsuitbarsting wordt gezocht in een combinatie van veel alcohol en drugs. (09-050605)

Vrouw raakt gewond bij eenzijdig ongeval Vriezenveen

Een 51-jarige vrouw uit Almelo raakte op 3 mei rond 03.10 uur gewond bij een eenzijdig ongeval op de Bouwmeesterstraat.

De vrouw reed over de Bouwmeesterstraat en reed net voorbij de Veeneindeweg abrupt rechtsaf de sloot in. Dit werd gezien door een achter haar rijdende getuige. De 51-jarige vrouw werd door de brandweer uit haar auto bevrijd en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Door de politie werd een alcohollucht bij de vrouw waargenomen. Een bloedonderzoek moet uitwijzen of en hoeveel alcohol de 51-jarige vrouw had gedronken. Haar auto werd afgesleept. (09-051455)

Bromfietser gewond bij aanrijding auto Rossum

Een 23-jarige bromfietser uit Rossum raakte op 2 mei rond 13.20 uur gewond toen hij op de Ootmarsumsestraat in aanrijding kwam met een auto.

De auto werd bestuurd door een 60-jarige automobilist uit Oldenzaal. Hij reed over de Ootmarsumsestraat, achter de wielerkaravaan en sloeg op de kruising met de Paalmaatsdijk linksaf. Daarbij zag hij de hem tegemoetkomende bromfietser over het hoofd waardoor een aanrijding volgde. De bromfietser raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (09-051196)

Alcomobilist raakt rijbewijs kwijt Almelo

Een 47-jarige automobilist uit Almelo reed op 2 mei rond 22.40 uur slingerend over de Wierdensestraat. Dit werd gezien door hem tegemoetkomende politiemensen. Bij controle bleek hij stevig gedronken te hebben. De 47-jarige verdachte weigerde echter alle medewerking aan een ademanalyse. De politie maakt proces-verbaal op voor deze weigering. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. Zijn auto verkeerde in dusdanige staat dat deze naar de sloop gebracht zal worden. (09-051369)

Twee aanhoudingen bij burenruzie Enschede

Bij een ruzie tussen bewoners van de Weverstraat werden op 2 mei rond 18.50 uur, twee mannen aangehouden.

Bij de ruzie zou een 30-jarige Enschedeër geslagen zijn door een 18-jarige Enschedeër. De 18-jarige had de 30-jarige met een knuppel geslagen. De politie hield de 18-jarige aan voor mishandeling. De 30-jarige man bleef echter de openbare orde verstoren door steeds weer de confrontatie op te zoeken met anderen. Uiteindelijk werd ook hij aangehouden. Hij werd eerst behandeld in het ziekenhuis omdat hij door de klap met de knuppel gewond geraakt was. Daarna werd hij, evenals de 18-jarige verdachte, voor nader onderzoek ingesloten. (09-051312)

Beginnend alcomobilist botst tegen boom Tilligte

Een 20-jarige man uit Denekamp botste op 2 mei rond 19.20 uur tegen een boom bij de rotonde Schoolstraat. Hij reed na deze aanrijding door zonder zijn identiteit bekend te maken.

De gewaarschuwde politie kon echter door sporenonderzoek en getuigenverklaringen de verdachte opsporen en dat bleek de 20-jarige Denekamper te zijn. Deze beginnend bestuurder blies bij een ademanalyse 440 ugl (1.01 promille) Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man had zijn beschadigde auto in een schuur verstopt. De schade bleek zodanig dat het kentekenbewijs werd ingenomen. De politie maakt de nodige processen-verbaal op. (09-051333)

Inbreker op heterdaad aangehouden Enschede

Op 2 mei rond 18.50 uur, zag een alerte getuige dat een man in het nieuwe schoolgebouw aan de Wethouder Beverstraat-Kuipersdijk inbrak.

De gewaarschuwde politie was snel ter plaats een zette de omgeving af. Vervolgens is een hondengeleider van de politie met de diensthond het schoolgebouw binnen gegaan en trof daarbij vrij vlot de inbreker aan, een 26-jarige man uit Gronau. Hij werd aangehouden zonder dat de politiehond tot actie over hoefde te gaan. De man had zich toegang verschaft door een ruit van een deur in te slaan en een alarmkast stuk te slaan. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. (09-051313)

Vechterbaas aangehouden
Enschede

Op 2 mei, rond 18.00 uur, kreeg de politie melding van een vechtpartij op de Oldenzaalsestraat. De ter plaatse gekomen agenten zagen dat een 21-jarige Enschedeër zwaaiend met een kettingslot, een 34-jarige Enschedeër achtervolgde. De 34-jarige Enschedeër vluchtte een snackbar binnen. De eigenaar daarvan sloot de deur af. Hierop sloeg de 21-jarige Enschedeër met het slot tegen de deur. Daardoor ontstond overigens geen schade. De 21-jarige werd door de politie aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De oorzaak van de ruzie ligt in de relationele sfeer. (09-051290)

Alcomobilist buiten westen
Nijverdal

Een 47-jarige man uit Nijverdal werd op 2 mei rond 19.20 uur, in diepe slaap in zijn auto aangetroffen op de Grotestraat.

De politie was gewaarschuwd door alerte getuigen die verklaarden dat de man dronken in zijn auto reed. Op de Grotestraat werd de man aangetroffen in zijn auto, geparkeerd op een bloemenperk. Hij was in diepe slaap en reageerde aanvankelijk niet op de politie. De agenten roken een sterke alcohollucht. Hij werd uiteindelijk wakker gemaakt en meegenomen naar het politiebureau. Daar wees een ademanalyse 845 ugl uit. (1.94 promille) Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (09-051303)

Dieseldieven aangehouden
Almelo

Op 2 mei rond 03.15 uur, gaf een alerte getuige door dat er vermoedelijk diesel werd gestolen bij een bedrijf aan de Planthofsweg.

De ter plaatse gekomen agenten troffen twee mannen uit Utrecht aan, van 27 en 28 jaar oud. Zij hadden een bestelbus bij zich waarvan de kentekenplaten waren afgedekt. In de bus trof de politie twee brandstoftanks aan waarvan elk ongeveer 500 liter dieselolie bevatte. De mannen maakten waarschijnlijk gebruik van vervalste tankpasjes. Beiden werden door de politie aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De bus met de brandstoftanks werd in beslag genomen. (09-051070)

Bewoners overvallen, verdachten aangehouden Borne

Bij een overval op een echtpaar in hun woning aan de Twickelerblokweg op 1 mei rond 13.30 uur, werden twee verdachten door de politie aangehouden.

De beide verdachten, een 21-jarige man uit Arnhem en een 20-jarige man uit Warnsveld, bedreigden de 58-jarige bewoner van de woning aan de Twickelerblokweg met een mes en mishandelden diens echtgenote. Zij waren op geld uit. Buurtbewoners werden echter gewaarschuwd door hun geschreeuw en kwamen poolshoogte nemen. Hierop vluchtten de beide daders in hun auto. Door de beschrijvingen van verdachten en de vluchtauto door de getuigen, kon een motorrijder van de politie de beide mannen even later aanhouden op het Zonnig Spoor in Delden. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De slachtoffers hebben zich met kneuzingen en builen bij hun huisarts gemeld. (09-050779)

Coniferenbrand slaat over op auto Vriezenveen

Op 3 mei rond 02.20 uur, werd door een drietal bewoners in de omgeving van de Laan 4-45 ontdekt dat een conifeer aan Laan 4-45 in brand stond. Zij waarschuwden de brandweer en de politie. Ondertussen was de conifeerbrand overgeslagen op een geparkeerde auto, eigendom van een 20-jarige vrouw uit Rijssen. Deze auto ging verloren. De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand is nog onbekend, de politie doet nader onderzoek. (09-051442)

Aanrijding letsel door verwisseling rem-gaspedaal Oldenzaal

Een 90-jarige vrouw uit Oldenzaal raakte op 2 mei rond 12.00 uur gewond bij een eenzijdige aanrijding op de Eschstraat.

De vrouw reed over de Eschstraat, maar kon niet verder rijden omdat er bij een winkel een voertuig de doorgang blokkeerde. Zij wilde achteruit rijden en vroeg een voorbijganger waar ze het beste kon keren. Ondertussen rolde haar auto een stukje achteruit. In plaats van op de rem te trappen, trapte de bejaarde bestuurster op het gaspedaal. Hierdoor schoot de auto hard naar achteren en botste tegen een boom. De vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Haar rijbewijs werd ingevorderd. (09-051187)