Politie Noord- en Oost Gelderland
Zutphen - minderjarige achter het stuur


De politie in Zutphen heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei een 16-jarige jongen uit Zutphen aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. De jongen bleek daarnaast onder invloed van alcohol.


Surveillerende agenten zagen de jonge verdachte rond 01.00 uur met gedoofde lichten rijden op de Dreef in Zutphen. Toen ze hem staande hielden, bleek dat de verdachte minderjarig was en daarom niet in bezit van een rijbewijs. Uit de blaastest bleek dat de jongen ook had gedronken. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 0.54 promille aan. De jongen wordt overgedragen aan de jeugdhulpverlening voor een passende strafmaatregel.


Zutphen - brand bij meubelzaak


In een meubelzaak aan de Weg naar Laren is zaterdagmiddag 2 mei brand rond 17.45 uur ontstaan in een opslagruimte achter in de zaak.


De brandweer had de brand snel onder controle. Op het moment dat de brand ontstond was er niemand in de zaak aanwezig. De brand is vermoedelijk ontstaan door achtergebleven materiaal dat vlam heeft gevat.


Zutphen - auto in brand


De politie en brandweer in Zutphen kregen in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei rond 02.15 uur de melding dat er een auto in brand stond bij een woning aan de Marsweg in Zutphen.


Ter plaatse bleek de voorkant van de auto van de 60-jarige bewoner in brand te staan. De brandweer had de brand snel geblust. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan, de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


Laren (gld) - zweefvliegtuigje land in weiland


De 32-jarige piloot van een klein zweefvliegtuig uit Soesterberg heeft zaterdagavond 2 mei rond 19.00 uur een wegens gebrek aan thermiek een noodlanding gemaakt op een weiland aan de Rengersweg in Laren (gld). Niemand raakte gewond.



---- --