Politie Noord- en Oost Gelderland
Apeldoorn - fietsendieven aangehouden


De politie in Apeldoorn heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei twee mannen (27 en 20 jaar) aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets.


Surveillerende politieagenten zagen de mannen rond 05.30 uur zich verdacht ophouden in de buurt van een fiets op de Hoofdstraat. Even later liepen de verdachten met de afgesloten fiets weg. Toen de politie ze hierop aansprak konden de mannen geen duidelijke verklaring geven voor de fiets en ze konden zich niet legitimeren. Hierop werden beiden aangehouden. De fiets is in beslaggenomen. De mannen zijn op het politiebureau ingesloten voor nader verhoor.


Apeldoorn - man aangehouden voor vernieling van een ruit


De politie heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei een 25-jarige Apeldoorner aangehouden voor het vernielen van een ruit van een horecagelegenheid aan het Leienplein in Apeldoorn.


De politie kreeg rond 05.00 uur de melding dat er een ruit was ingeslagen bij een horecagelegenheid aan het Leienplein. Op basis van een signalement kon de politie de man even later aanhouden. De man bleek vermoedelijk uit boosheid de ruit met zijn hand in te hebben geslagen, hierbij liep hij verwondingen op aan zijn hand. Hij is voor behandeling van zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - skimmer aangehouden


De politie in Apeldoorn heeft zaterdagmiddag 2 mei een 28-jarige man uit Polen aangehouden op verdenking van skimmen.


De man viel op omdat hij zich rond 13.15 uur verdacht gedroeg bij een buiten werking zijnd geldautomaat aan het Mercatorplein. Hij werd hierop staande gehouden. In zijn auto werd apparatuur aangetroffen dat vermoedelijk wordt gebruikt bij het skimmen. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


Apeldoorn - vechtersbazen aangehouden


De politie heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei in Apeldoorn drie mannen aangehouden voor mishandeling.


De mannen (34 en 22 jaar uit Vaassen en 22 jaar uit Nijbroek) gingen rond 04.00 uur op de Hoofdstraat ineens met elkaar op de vuist. De vechtpartij kon door de politie en portiers van uitgaansgelegenheden snel uit elkaar worden gehaald. De drie werden aangehouden voor mishandeling en openbare geweldpleging en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.


Apeldoorn - 13 boetes voor weggooien afval


Bij een milieucontrole op een parkeerplaats van een fastfoodrestaurant aan de Lange Amerikaweg in Apeldoorn zijn in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei 13 mensen beboet voor het weggooien van afval op straat (boetebedrag 90 euro). Tijdens de controle werden ook een wildplasser en een beller beboet.


--Einde berichten--



---- --