Korps Landelijke Politiediensten

32 Bekeuringen bij acties tegen overlast

Rotterdam - Den Haag, 03-05-2009 o De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft van zaterdag 2 mei op zondag 3 mei 2009 32 bekeuringen uitgeschreven tijdens controles op overlast in en rond de trein. Door medewerkers van de NS zijn een dertigtal reizigers betrapt op het rijden zonder geldig vervoersbewijs. De controles werden van zaterdag 2 op zondag 3 mei tijdens de avond en nachtelijke uren uitgevoerd op het traject Rotterdam - Den Haag en station Rotterdam CS.

De bekeuringen zijn onder meer opgemaakt voor het verstoren van de openbare orde in de trein en perron, zoals openbare dronkenschap, roken, wildplassen, voeten op de bank en het niet tonen van een identiteitsbewijs. Twee personen stonden gesignaleerd voor openstaande vonnissen.

Uitgefeest
Deze actie was vooral gericht op het misbruik van alcohol door minderjarigen. Hier was niet zoveel van te merken. Zij waren kennelijk uitgefeest.

Veiligheid
De Spoorwegpolitie voert in overleg met de NS deze controles op het nachtnet uit om de veiligheid van treinreizigers en het treinpersoneel te vergroten. In de nachttreinen is regelmatig overlast van jongeren die uitgaan in Rotterdam. Op weg naar huis vallen deze, vaak dronken reizigers, regelmatig andere reizigers lastig. Ook treinpersoneel wordt hier de dupe van.