Politie Zaanstreek-waterland

Vrouw aangehouden

Zaandam, 03-05-2009 o Een 19-jarige Zaanse is zaterdagnacht door de politie aangehouden nadat ze een aanwijzing van de politie weg te gaan uit het uitgaansgebied naast zich neerlegde.

Na een schermutseling bij een van de eettentjes bij de Dam werd de vrouw door haar partner meegenomen. De vrouw rukte zich los en wilde weer de Dam oplopen. Zij werd tegengehouden door de politie, die meldde dat ze niet meer welkom was op de Dam. De vrouw verzette zich hevig, sloeg wild om zich heen en belaagde de agent. Daarop werd zij aangehouden en overbracht naar het bureau.

De rest van de horecanacht is het rustig gebleven op en om de Dam. De politie heeft nog enkele bekeuringen uitgedeeld voor wildplassen, alcohol op straat en inrijverboden. De horecanacht van vrijdag was volgens de politie extreem rustig. Bij één horecagelegenheid was het extra druk vanwege een R&B feest. Daar moest de politie twee maal kort achter elkaar optreden om de gemoederen te bedaren, nadat portiers dronken bezoekers de toegang hadden geweigerd.