Politie Gelderland-Zuid

Tweemaal invordering rijbewijs door onopvallende videosurveillance

Tiel/ Delwijnen, 03-05-2009 o Zaterdagavond werd in Tiel het rijbewijs van een 18-jarige automobilist uit deze plaats ingevorderd nadat zijn te hoge snelheid door de onopvallende videosurveillance op camera was vastgelegd. Later die avond moest een 16-jarige bromfietser in Delwijnen zijn bromfietsrijbewijs inleveren.

Rond 19.20 uur reden politieagenten over de Prederikbroederweg in Tiel en kwamen uit de richting van het centrum. Toen ze deze weg omhoog reden richting de Spoorwegovergang, zagen ze ineens dat aan de andere kant van de spoorwegovergang een automobilist een andere auto inhaalde en dus op hun weghelft terechtkwam. De politieagenten moesten remmen om een aanrijding te voorkomen. Hierop keerden de politieagenten de auto en gingen achter de automobilist aan. Deze sloeg rechtsaf de JD van Leeuwenstraat in. Dit is een 30 km-zone. De automobilist reed hier echter erg roekeloos en haalde een andere automobilist in terwijl dit eigenlijk niet veilig was. Uiteindelijk lukte het de agenten om de automobilist te laten stoppen. De 18-jarige automobilist uit Tiel moest direct zijn rijbewijs inleveren omdat hij zich schuldig had gemaakt aan het veroorzaken van gevaar op de openbare weg. De officier van justitie bepaalt wanneer de Tielenaar zijn rijbewijs weer terugkrijgt. Proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Bromfietser moet rijbewijs invorderen

Rond 21.15 uur reden de agenten over de Eendenkade in Delwijnen toen ze voor hen een bromfiets zagen die harder reed dan de maximum toegestane snelheid. De Eendenkade is een provinciale weg waar voor bromfietsen een maximum geldt van 45 km/uur. Hierop werd een trajectmeting gestart. De bestuurder reed, na afrek van de wettelijke correcties, 75 km/uur. Omdat dit een overschrijding is van 30 km/uur werd zijn bromfietsrijbewijs ingevorderd. De officier van justitie bepaalt in een later stadium de strafmaat.

(10)

Laatst gewijzigd 03-05-2009 15:27 | © Regio Gelderland-Zuid |